Uber şi WeWork devin o durere pentru investitorul SoftBank: Fondul lui Masayoshi Son pierde peste 5 miliarde de dolari
Startup-urile în care a investit veteranul Masayoshi Son au trecut printr-o perioadă dificilă, de la listarea bursieră abandonată de WeWork, şi până la deprecierea rapidă a acţiunilor Uber Technologies, analiştii calculează că SoftBank Group ar putea pierde miliarde de dolari anul acesta.
Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities şi-a redus estimările de profit pentru fondul SoftBank Vision Fund, principalul său vehicul de investiţii, cu 5,4 miliarde dolari, până la pierderi operaţionale de 3,5 milairde dolari pentru trimestrul finalizat în septembrie 2019, pe fondul declinului acţiunilor Uber şi Slack Technologies, corelată cu abandonarea procedurii de listare la bursă a companiei WeWork, potrivit Bloomberg.
Firma de cercetare Sanford C. Bernstein estimează că pierderile Vision Fund se pot ridica la 5,93 miliarde dolari, cu încă o lovitură de 1,24 miliarde de dolari pentru WeWork.
Masayoshi Son trece printr-o perioadă dificilă după ce a decis să repoziţioneze SoftBank dintr-un operator telecom într-un conglomerat de investiţii, cu participaţii în startup-uri din toată lumea. Acesta şi-a construit o avere personală de 14 miliarde de dolari cu investiţii strategice precum gigantul de comerţ online Alibaba Group din China.
Însă problemele recente au cântărit mult pe acţiunile SoftBank, care au scăzut cu 30% de la maximul din acest an, în contextul în care investitorii devin din ce în ce mai sceptici în evaluările startup-urilor.
„Profiturile în Vision Fund s-ar putea confrunta în continuare cu volatilitatea”, spune Hideaki Tanaka, analist în cadrul Mitsubishi UFJ.
Scăderea acţiunilor Uber a fost principalul motiv pentru performanţa slabă din cel de-al doilea trimestru, notează Tanaka. Tot el a redus profitul operaţional pe anul fiscal în curs al grupului SoftBank de la aproape 15 miliarde dolari la aproape 9,5 miliarde dolari.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro