Un bibliotecar din Petroşani se pregăteşte să traverseze înot Canalul Mânecii - FOTO
Un bărbat de 39 de ani, Avram Iancu, care lucrează ca bibliotecar la Petroşani şi este înotător amator, se pregăteşte pentru a traversa înot, în luna august, Canalul Mânecii, el făcând ultimul antrenament la Galaţi, unde va parcurge, duminică, o distanţă de 42 de kilometri pe Dunăre.
Avram Marius Iancu, în vârstă de 39 de ani, este un înotător amator din Petroşani şi vrea să traverseze înot Canalul Mânecii, în luna august, după ce anul trecut a avut două tentative nereuşite, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pentru parcurgerea Canalului Mânecii, supranumit şi "Iadul de Gheaţă" din cauza temperaturii foarte scăzute a apei, situată între 13 şi 18 grade Celsius, sportivii nu au voie să poarte costume de protecţie din neopren, potrivit regulamentului competiţiei, motiv pentru care traversarea este şi mai dificilă.
"Am realizat nişte tentative foarte bune de a traversa înot Canalul Mânecii, am înotat 41 de kilometri din 34 de kilometri (distanţa dintre maluri în cel mai îngust loc al canalului - n.r.), deci mai mult decât trebuia din cauza unor curenţi foarte, foarte puternici. Să nu uităm, în Canalul Mânecii domneşte Dumnezeu. Acolo, condiţiile sunt foarte imprevizibile şi nimeni nu poate să spună sută la sută că traversează. Poţi să pleci pe soare şi apă liniştită şi să te trezeşti în mijlocul unei furtuni şi atunci trebuie să abandonezi tentativa. Ca să reuşeşti, chiar dacă de multe ori în viaţă te mai loveşti de eşecuri, ca să reuşeşti trebuie să perseverezi, să încerci în primul rând şi, după aceea, prin perseverenţă şi muncă şi, de ce nu, şi cu un pic de noroc, îţi trebuie îngăduinţă divină, eu cred că voi reuşi. Au fost oameni care prin credinţă au umblat pe mare; eu cred că prin credinţă voi putea să treversez Canalul Mânecii", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Avram Iancu.
Înotătorul a spus că a început pregătirile pentru această nouă tentativă de a traversa Canalul Mânecii încă din luna decembrie a anului trecut. El a povestit că, pentru a se antrena, a alergat pe dealurile şi munţii din apropirea oraşului Petroşani, unde locuieşte, şi a înotat foarte mult, într-o primă fază într-un bazin din localitate, pe timpul iernii.
În februarie a început o serie de antrenamente foarte dure de aclimitatizare, la temperaturi apropiate de zero grade.
"Am tăiat, la propriu, gheaţa lacului cu drujba şi am înotat pe sub gheaţă, de la o copcă la alta pentru a mă aclimatiza la temperaturi foarte scăzute", a spus înotătorul, care a participat la mai multe competiţii de alergare, înot, ciclism şi triatlon.
În ceea ce priveşte alimentaţia, el a spus că aceasta este foarte importantă şi trebuie să fie cât mai bogată şi mai sănătoasă.
La sfârşitul acestei săptămâni, Avram Iancu se află la Galaţi pentru cel mai dur antrenament de până acum, el urmând ca, duminică, să parcurgă înot o distanţă de 42 de kilometri pe Dunăre, pe traseul Gropeni-Brăila-Galaţi.
"Mă interesează să petrec cât mai mult timp în apă şi aceasta este o ocazie unică de a-mi depăşi limitele, de a trece dincolo de limite. Până acum am făcut antrenamente de 3-4 ore, iar în această conjunctură sunt obligat să îmi depăşesc limitele şi este un lucru bun", a afirmat înotătorul.
El s-a arătat încrezător că, la începutul lunii august, va reuşi să traverseze Canalul Mânecii înot, fără costum din neopren, astfel încât să devină primul român care atinge o asemenea performanţă.
"Eu îmi doresc mult lucrul acesta - cât timp voi avea încredere şi voi beneficia de încrederea românilor - vă pot garanta faptul că voi face tot ce îmi stă putinţă până cand voi realiza acest obiectiv, dar el se va realiza anul acesta", a spus el, dând exemplul lui Tomas William Burgs, un înotător care, în 1911, a reuşit să traverseze Canalul Mânecii după 15 tentative nereuşite.
Avram Marius Iancu este bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroşani, este căsătorit şi are trei fetiţe, spunând că familia l-a susţinut mereu.
"Nu există niciun conflict de interese între angajator şi ceea ce fac eu, pentru că eu mă duc în mod normal la serviciu, iar ceea ce fac, fac din pasiune, din plăcere, şi aici intervine meritul familiei care este alături de mine şi mă susţine în ceea ce fac", a afirmat bărbatul.
Canalul Mânecii este o provocare pentru toţi înotătorii, cu atât mai mult pentru amatori. Primul om care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii, din sudul Angliei până pe malul nordic al Franţei, a fost Jean Salatti, în urmă cu 200 de ani, iar până în prezent distanţa de 34 de kilometri a fost parcursă cu succes de 1.284 de ori, conform Asociaţiei Channel Swimming din Anglia.
Până în prezent, printre cei care au făcut faţă provocării nu se numără niciun român.
Competiţia pentru traversarea Canalului Mânecii la care va participa Avram Iancu se va desfăşura în perioada 9-13 august.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro