Un nou roman istoric, Mâna Fatimei, de Ildefonso Falcones
În cea de-a doua jumătate a secolului al XVI-lea, în opulenta Cordobă, un tânăr morisc, sfâşiat între două culturi şi două iubiri, începe o luptă înflăcărată pentru toleranţă religioasă şi drepturile poporului său. în anul 1568, în văile şi munţii din Alpujarras a izbucnit strigătul revoltei: sătui de nedreptăţi, spolieri şi umilinţe, moriscii se confruntă cu creştinii şi încep o luptă inegală care nu se putea încheia decât cu înfrângerea şi răspândirea lor prin tot regatul Castiliei. Printre cei răsculaţi se află şi tânărul Hernando.
Fiu al unei morisce şi al preotului care a violat-o, este respins de către ai săi, din pricina originii sale, dar şi de către creştini, din cauza culturii şi a obiceiurilor familiale. în timpul insurecţiei, cunoaşte brutalitatea şi cruzimea unora şi a altora, dar întâlneşte şi iubirea în persoana curajoasei Fatima, cea cu mari ochi negri.
Ildefonso Falcones şi-a lăsat amprenta asupra lumii literare cu romanul istoric Catedrala Mării, un debut tulburător care l-a consacrat rapid drept cel mai popular autor de romane istorice din Spania. Catedrala Mării a fost un succes editorial internaţional, fiind publicat în peste patruzeci de ţări şi în mai mult de patru milioane de exemplare.
Cititorii romanului "Catedrala Mării" vor găsi şi în această a doua carte a autorului aceleaşi note care au adus succesul celei dintâi: fidelitatea istorică îngemănată cu o poveste pasionantă de dragoste şi ură, de iluzii pierdute şi speranţe care dau sens vieţii şi o lansează pe căile aventurii.
Mâna Fátimei este un roman istoric care-l va delecta pe cititor cu o poveste pasionantă şi, în acelaşi timp, riguros documentată. Cartea abundă în detalii realiste, cu o acţiune bine conturată şi puternic evocatoare, care îl introduce pe cititor într-o lume de mult dispărută.
Povestea tânărului Hernando ne poartă în mijlocul unuia dintre cele mai interesante conflicte etnice din istoria Europei medievale, ridicând întrebări pertinente despre drepate şi etică religioasă. După înfrângere, silit să trăiască la Cordoba în mijlocul dificultăţilor existenţei de zi cu zi, toate puterile sale se vor concentra pentru a face astfel încât religia şi cultura celor învinşi să îşi recapete demnitatea şi rolul pe care le merită. Pentru aceasta, Hernando trece prin multe primejdii şi îşi asumă iniţiative curajoase şi foarte riscante...
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro