Unul din patru hackeri americani e de fapt informator FBI
Serviciile secrete americane si FBI-ul detin o armata intreaga de informatori in randul criminalilor informatici. Unul din patru hackeri sunt de partea legii.
Amenintati cu inchisoarea pentru atacurile informatice pe care le comit, un sfert dintre hackerii americani au devenit de-a lungul timpului informatori pentru autoritati, scrie publicatia The Guardian.
Criminalii informatici au fost fortati astfel sa coopereze cu serviciile secrete americane sau cu FBI-ul si sa furnizeze informatii din interiorul comunitatii de hackeri despre potentiale atacuri informatice, evitand sentintele cu inchisoarea pentru foarte multi ani.
n unele cazuri, forumuri ilegale pe care intra frecvent criminali informatici pentru a fura identitati sau informatii personale despre utilizatori au fost pornite si gestionate de hackeri sub acoperire, care furnizau informatii agentilor FBI.
Nu se stie insa cu precizie cati hackeri americani au acceptat sa fie informatori pentru a scapa de sentinta, insa se estimeaza ca este vorba despre cel putin un sfert, conform lui Eric Corley, cel care tipareste trimestrial publicatia 2600.
Cel mai cunoscut exemplu este Adrian Lamo, un hacker condamnat care a devenit informator in cazul lui Bradley Manning, suspectat ca furnizeaza WikiLeaks documente secrete. Manning a intrat intr-o discutie cu Lamo pe un serviciu de mesagerie instantanee si a inceput sa-l sfatuiasca pe Lamo oferindu-i toate informatiile necesare autoritatilor sa-l aresteze.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro