Unul dintre cei mai mari producători auto din lume se pregăteşte să închidă o fabrică gigant de maşini electrice

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 iulie 2024 93 afişări

Unul dintre cei mai mari producători auto din lume se pregăteşte să închidă o fabrică gigant de maşini electrice

Volkswagen a avertizat că ar putea închide fabrica din Bruxelles a mărcii sale de lux Audi, din cauza scăderii puternice a cererii de maşini electrice high-end.

Volkswagen nu a mai închis o fabrică de la unitatea Westmoreland din Alabama, în 1988, iar ultimul şef al mărcii VW care a ameninţat cu închideri în Europa a demisionat la câteva luni după ce a făcut acest lucru, potrivit unei surse sindicale citate de Reuters.

Producătorii de automobile au fost puternic afectaţi de o cerere de vehicule electrice mai mică decât se aşteptau, după ce au investit masiv în capacitatea şi dezvoltarea tehnologiei, Audi avertizând la începutul acestui an că vânzările sale vor scădea în 2024, în timp ce lucra la introducerea de noi modele, reducând în acelaşi timp costurile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volkswagen,
bruxelles,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.