Vecini ai pilotului Gabriel Titiana: Era un om deosebit, e o tragedie ce s-a întâmplat
Vecinii din Cluj-Napoca ai pilotului Gabriel Titiana, care a murit luni la Spitalul de Arşi din Capitală, unde era internat în urma accidentului de elicopter din judeţul Sibiu, spun că acesta era un om deosebit, pentru care s-au mobilizat să doneze sânge, transmite corespondentul MEDIAFAX
Boros Emeric, care locuieşte în blocul de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca încă de la darea în folosinţă, a declarat, luni, că Gabriel Titiana avea o familie frumoasă, cu doi copii - o fată şi un băiat.
"L-am cunoscut pe Titiana, eram vecini în bloc de 11-12 ani, de când s-a dat blocul în folosinţă, ne cunoşteam de mult, era un om deosebit, nici nu am cuvinte. După accident, mai mulţi vecini am vrut să îl ajutăm, să donăm sânge pentru el. E o tragedie. Avea o familie frumoasă, doi copii, o fată şi un băiat", a spus Boros.
O altă vecină de bloc a afirmat că pilotul era "un om bun", care se înţelegea bine cu vecinii.
"Era o familie frumoasă, o familie unită, cu doi copii frumoşi. Ştiu că îşi scotea câinele la plimbare devreme şi aşa ştiam că este acasă", a spus femeia.
Şi un vecin care locuia la parter, ca şi familia Titiana, şi-l aminteşte ca un "om bun, un vecin deosebit".
"Ştiu că era aviator", a mai spus el.
Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, a încetat din viaţă, luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde fusese supus mai multor intervenţii chirurgicale.
La Spitalul de Arşi este internat, în continuare, al doilea supravieţuitor din elicopterul prăbuşit, Valentin Bora. Medicii spuneau, vineri, că starea acestuia s-a ameliorat vizibil.
Militarii Gabriel Titiana şi Valentin Bora se aflau în elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.
În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.
Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant de patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat de luni al MApN.
MApN a anunţat şi că marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro