Veranda Mall, centru comercial dezvoltat în zona Obor, intentionează să deruleze un nou proces de extindere în următorii ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 11 octombrie 2024 39 afişări

Veranda Mall, centru comercial dezvoltat în zona Obor, intentionează să deruleze un nou proces de extindere în următorii ani

Veranda Mall, centru comercial dezvoltat în zona Obor, pe platforma Prodplast, intentionează să se extindă în următorii ani, pentru a putea acomoda diferite concepte de magazine, estimând o creştere a traficului odată cu finalizarea unui proiect  rezidential din vecinătate.

”Ne gândim să extindem în următorii ani Veranda Mall până aproape de strada Ziduri Moşi, care este chiar în faţa mallului, dar o extindere soft. Nu o să fie un strip mall, ci probabil diferite concepte, ca oamenii să ştie că acolo găsesc cea mai bună pizzerie, cea mai bună gelaterie sau cafenea din zonă. Clientul nostru obişnuit este familia cu copii şi am dezvoltat deja multe spaţii pentru ei. Nu ne concentrăm pe ideea de fashion mall, ci pe experienţe pentru familii”, a declarat Ofelia Iancu,  leasing director, Veranda Mall, în cadrul conferintei ZF Malluri şi Centre COmerciale 2024.

Odată cu dezvoltarea mallului, fosta fabrică ProdPlast a fost relocată în Buftea.

Veranda Mall a înregistrat în prima parte a anului un trend pozitiv pe trafic, cu o creştere de două cifre faţă de 2023 şi 2019, chiar dacă reprezentantii companiei spun că 2024 nu este un an simplu pentru retail, puterea de cumpărare având o serie de provocări.

Mallul mizează pe creşterea traficului în următorii ani, odată cu dezvoltarea proiectului rezidential din apropiere. ”Cartierul va creşte semnificativ. Mereu am mers pe ideea de regenerare urbană a cartierului”.

 SkyLight Residence ar urma să fie construit de familia canadiană de investitori Topolinski, fondatoarea InteRo Property Development, pe terenul fostei fabrici Aversa din zona Obor.

 Ofelia Iancu a adăugat că proprietarii mallului nu sunt atenti doar la mixul de chiriaşi, ci şi la componenta educaţională şi cea de componenta ESG. ”Am finalizat proiectul de panouri fotovoltaice, de 1 mil. euro, care aduce economii importante. Am obţinut certificarea BREEAM”.

În ceea ce priveşte discutiile cu autoritătile locale, Ofelia Iancu spune că ele nu au fost niciodată simple şi nici nu vor fi, chiar dacă numeroşi dezvoltatori contribuie cu investitiile lor la îmbunătăţirea diferitelor zone din oraş.

”Noi am creat treceri de pietoni, am donat terenuri către primărie, am amenajat altă ieşire din centrul comercial. Am văzut că proiectul rezidenţial de lângă Veranda include şi o zonă de infrastructură importantă, ceea ce este foarte bine, pentru a nu se aglomera mai mult str. Ziduri Moşi”.

În ceea ce priveşte chiriaşii din Veranda Mall, mixul acestora va fi adaptat în următorii ani, în fucntie de fluxul de trafic şi tipologia clientului. În acest an, dezvoltatorul a primit mai multe cereri de extindere de la parteneri deja prezenti in mall.

”2024 a fost un pic atipic. Am primit multe cereri de extindere a conceptelor, de la parteneri vechi, cum a fost English Home, care s-a relocat pe o suprafaţă dublă, Banca Transilvania, care şi-a diversificat portofoliul după preluarea OTP şi va avea o suprafaţă triplă faţă de cea anterioară, sau Zapatos. Avem în vedere aducerea unor branduri internaţionale, inclusiv nume noi, mai ales de food”.

 Veranda Mall, centrul comercial din zona Obor controlat de familia Pogonaru, a fost inaugurat în 2016 şi are o suprafaţă de 35.000 mp. Clădirea a trecut printr-un proces de extindere cu circa 10.000 de metri pătraţi, la doi ani de la deschidere, în care s-au deschis un cinematograf, o sală de fitness şi un centru de Evidenţă a Populaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mall,
extindere,
dezvoltare,
centru comercial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.