Vin din soare: Cramele Recaş devin producătoare de energie printr-un proiect solar livrat de nemţii de la E.ON
Numărul companiilor care aleg să devină producători de energie creşte constant, cel mai nou parteneriat fiind încheiat între Cramele Recaş, cel mai mare producător de vinuri din România, şi nemţii de la E.ON, grup pentru care proiectele solare sunt un pilon de dezvoltare.
Numărul companiilor care aleg să devină producători de energie creşte constant, cel mai nou parteneriat fiind încheiat între Cramele Recaş, cel mai mare producător de vinuri din România, şi nemţii de la E.ON, grup pentru care proiectele solare sunt un pilon de dezvoltare.
E.ON Energie România alături de Cramele Recaş au demarat o investiţie de 430.000 de euro pentru un proiect solar care va asigura 20% din necesarul de energie al producătorului de vinuri. Proiectul va fi finalizat luna viitoare, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 ale Cramelor Recaş.
„Construcţia acestei centrale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon şi pentru utilizarea raţională a energiei în scopul creşterii eficienţei tuturor activităţilor de la cramă“, a declarat Georgiu Ioan, director general, Cramele Recaş.
Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.
„Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluţii energetice adaptate nevoilor lor“, a declarat Claudia Griech, director general, E.ON Energie România.
Deja nemţii au montat 55 de proiecte solare pentru 41 de companii locale, având cel mai amplu portofoliu de acest tip dintre marile companii de utilităţi prezente în România.
„Am construit şi predat la cheie, începând din anul 2018, 55 de centrale fotovoltaice pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice. Avem alte zeci de proiecte în desfăşurare pentru alimentarea cu energie electrică de la soare a economiei româneşti“, spunea recent Claudia Griech.
Dincolo de companii, interesul persoanelor fizice pentru producerea de energie solară prin panouri este la fel de ridicat.
De la 1.732 de prosumatori în februarie, în aprilie numărul celor care au decis să-şi producă singuri energia a ajuns la 4.800 pentru ca acum micii consumatori-producători de energie să treacă de pragul de 6.200 de instalări. Distribuitorii de energie se aşteaptă la o creştere accelerată a segmentului, anul 2021 având toate şansele să devină anul prosumatorului. Astfel, pornind de la datele primite de la marile companii de distribuţie, la finalul anului 2021, România ar putea avea peste 10.000 de prosumatori.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro