Cum funcţionează Visa Token Service, primul portofel digital care utilizează serviciul de tokenizare Visa
Împreună cu Banca Transilvania, Visa a lansat pe piaţa românească primul portofel digital care utilizează serviciul de tokenizare Visa, o premieră pentru Europa de Sud-Est.
Descrierea inovaţiei:
În industria plăţilor, mişcarea fundamentală dinspre plastic spre digital s-a accelerat, context în care compania globală de tehnologii de plată Visa lucrează în mod constant la dezvoltarea de produse şi elemente de securitate, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. Serviciul Visa Token Service, realizat împreună cu Banca Transilvania, reprezintă cea mai avansată tehnologie de criptare a datelor, care înlocuieşte informaţiile sensibile de pe card (cum ar fi codul de 16 cifre sau data expirării cardului) cu un identificator digital unic folosit pentru procesarea plăţilor, astfel încât datele cardului nu sunt expuse în timpul tranzacţiei de plată, care se realizează prin infrastructura de procesare a plăţilor existentă. Persoanele responsabile de dezvoltarea proiectului sunt Elena Ungureanu, country manager al Visa România, şi Adrian Trache, digital product senior manager pentru România, Croaţia, Slovenia şi Malta.
Elementul de noutate:
Lansarea primului portofel digital din Europa de Sud-Est reprezintă un punct de referinţă pentru piaţa românească, întrucât marchează introducerea serviciilor de plată mobile, care au pus telefonul mobil şi ulterior ceasurile inteligente în centrul experienţei de plată pentru consumator.
Efectele inovaţiei:
Plăţile mobile cu Visa înregistrează un ritm mediu de creştere de circa 10% pe lună, iar Visa încheie constant noi parteneriate pentru extinderea plăţilor digitale. De la introducerea BT Pay anul trecut, au fost lansate pe piaţă alte servicii de plată cu telefonul mobil care folosesc tehnologia de tokenizare Visa, precum ING Pay, Apple Pay, Orange Pay, George Pay, Garmin Pay şi Fitbit Pay. În plus, 1 din 10 plăţi în magazine este realizată cu Visa prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce poziţionează România printre primele ţări la nivel global în privinţa adopţiei plăţilor mobile.
Peste 2 milioane de posesori de carduri Visa emise de Banca Transilvania îşi pot utiliza telefoanele mobile pentru plăţi rapide şi sigure la milioane de comercianţi din întreaga lume care acceptă tranzacţii contactless.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro