Vremea roboţiilor a venit. Cea mai mare comapanie a lumii înlocuieşte 20.000 de angajaţi cu roboţii
Depozitele Amazon vor fi echipate cu mai puţini oameni şi cu mai mulţi roboţi în perioada aglomerată din preajma Crăciunului, a afirmat un analist al pieţei, citat de Daily Mail.
Gigantul de retail, care recrutează anual mii de angajaţi suplimentari pentru a contribui la acoperirea cererii crescute din timpul perioadei festive, va recruta anul acesta circa 100.000 de angajaţi sezonieri, cu 20.000 mai puţini faţă de anii anteriori.
Mark May, analist Citi, a declarat pentru CNBC că este probabil un semn timpuriu al creşterii automatizării companiei Amazon, deoarece diminuează dependenţa acesteia de resursa umană. May a susţinut că anul acesta este primul an în care Amazon intenţionează să angajeze mai puţini lucrători sezonieri decât în anul precedent.
În schimb, Robinson, o reprezentantă a companiei a spus că din 2012 Amazon a creat 300.000 de locuri de muncă cu normă întreagă. "Suntem mândri că am creat peste 130.000 de noi locuri de muncă numai în ultimul an. Este un mit că automatizarea înlocuieşte resursa umană şi distruge creşterea netă a locurilor de muncă", a spus ea. "Echipele noastre lucrează în paralel cu peste 100.000 de roboţi la peste 26 de centre din întreaga lume şi suntem încântaţi să continuăm să dezvoltăm tehnologia pe care o folosim în centrele noastre, sprijinind în acelaşi timp forţa de muncă la nivel mondial".
Urmează o perioadă tumultoasă de timp pentru compania care s-a confruntat cu diverse plângeri şi critici la scară largă asupra condiţiilor de muncă în centrele sale. Potrivit Daily Mail, o anchetă desfăşurată de Guardian la începutul acestui an a arătat că lucrătorii care au suferit accidente la locul de muncă au rămas fără venit şi nu au fost despăgubiţi financiar. James Bloodworth, care a lucrat câte zece ore într-un depozit din Staffordshire, a declarat că au fost cazuri când unii angajaţi urinau în sticle pentru că se temeau că vor avea probleme dacă îşi vor lua pauză pentru a merge la toaletă. De asemenea, un sondaj efectuat în luna aprilie, la care au răspuns 100 de angajaţi anonimi, a arătat că mai mult de jumătate au suferit de depresie, iar opt au avut gânduri de sinucidere.
Luna trecută, Amazon a anunţat că va creşte salariul minim pentru muncitorii din SUA la 15 dolari pe oră. Centrele de muncă ale companiei au fost clasificate de către Consiliul Naţional pentru Siguranţa şi Sănătatea Ocupaţională ca fiind printre cele mai periculoase locuri de muncă din Statele Unite în ultimul lor raport publicat în aprilie 2018.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro