100 tineri manageri de top. Dragoş Andronache, United Media Services

Postat la 13 august 2024 63 afişări

Head of Digital, United Media Services

34 de ani


Cifră de afaceri (2023): + 43,6 mil. euro

Profit net: 1,5 mil. euro

Număr de angajaţi: 85


​Cu peste 14 ani de experienţă în domeniu şi10 alături de United Media Services, Dragoş conduce în prezent departamentul digital al companiei.

Muncă remote sau de la birou? De ce?

Prefer munca de la birou pentru că sunt mult mai eficient în acest mediu. Rutina de a merge la birou îmi oferă o structură clară şi stabilitate zilnică, astfel pot rămâne concentrat şi productiv. De asemenea, interacţiunea directă cu colegii ajută la o mai bună colaborare şi comunicare, fiind mult mai eficient ca echipă. În aceeaşi măsură, prefer să separ pe cât de mult posibil viaţa profesională de cea personală.

Care sunt calităţile pe care le apreciaţi cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonaţi? Dar defectele pe care nu le puteţi tolera?

Calităţile pe care le apreciez cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonez sunt loialitatea, responsabilitatea şi dorinţa de progres. Loialitatea arată angajamentul faţă de echipă şi proiectele noastre, iar responsabilitatea asigură că fiecare membru îşi asumă sarcinile şi îşi respectă angajamentele. Dorinţa de progres este esenţială pentru a ne îmbunătăţi constant şi pentru a atinge obiectivele pe termen lung. Aspectele tehnice ale unui job se pot învăţa relativ rapid având cele trei atribute.

Care este cea mai importantă lecţie pe care aţi învăţat-o până acum în cariera dvs. şi cum v-a influenţat aceasta modul de a conduce echipe sau de a vă aborda munca?

Am învăţat că, pe măsură ce echipa creşte, transferul de responsabilitate către membrii echipei devine esenţial. Un manager nu poate şi nu ar trebui să execute toate sarcinile în mod direct. În schimb, este crucial să identifici punctele forte ale fiecărui membru al echipei şi să existe un proces optim de delegare. Astfel construieşti o echipă solidă şi autonomă, iar membrii echipei se bucură de oportunitatea avansării în carieră.

Există work-life balance în prezent?

Work-life balance depinde în mare măsură de organizarea fiecărei persoane. Din experienţa mea, am constatat că echilibrul între viaţa profesională şi cea personală cu siguranţă este posibil, dar necesită un minim de efort şi disciplină. Pentru a menţine acest echilibru, încerc pe cât de mult posibil să îmi stabilesc priorităţi clare de la care să nu mă abat, asta pentru că dezechilibrul apare atunci când intervin constant activităţi noi. În aceeaşi măsură consider că este normal să apară necunoscute, însă nu ar trebui să pierzi din vedere priorităţile stabilite anterior.

Care este obiectivul de carieră pe care vi l-aţi fixat în prezent?

Din postura unui manager al unei echipe de 35 de oameni, obiectivul meu în prezent este să dezvolt şi să menţin o echipă performantă, autonomă şi motivată. Cred foarte mult în formarea şi dezvoltarea continuă pentru membrii echipei mele, astfel încât fiecare să îşi poată atinge potenţialul maxim. Alături de echipă, îmi doresc să asigurăm pe cât de mult posibil succesul tuturor partenerilor şi brandurilor cu care lucrăm.

Care sunt principalele provocări pe care le aveţi în atingerea acestuia şi cum v-aţi propus să le depăşiţi?

În ecosistemul de digital marketing, principalele provocări includ gestionarea schimbărilor constante într-un ecosistem dinamic. Industria noastră evoluează rapid, cu noi tehnologii, platforme şi tendinţe emergente care apar frecvent, inclusiv artificial intelligence. Adaptarea la aceste schimbări şi menţinerea echipei actualizate cu cele mai recente practici şi tehnologii sunt cruciale pentru a rămâne competitivi. De asemenea, brandurile au nevoie de o abordare diversificată şi adaptabilă, pentru a rămâne competitive într-un ecosistem care se schimbă cu rapiditate. În concluzie, într-o industrie dinamică precum digital marketing, principalele provocări pentru mine includ adaptabilitatea la schimbările rapide, gestionarea eficientă a resurselor şi strategiilor diverse pentru a răspunde nevoilor variate ale brandurilor şi ale consumatorilor.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.