Agendă de tânăr manager de top
Într-o perioadă în care toţi suntem preocupaţi de găsirea unui echilibru între muncă şi viaţa personală, tinerii manageri de top din România îşi conturează propriile strategii pentru a face faţă provocărilor zilnice. Am vrut să aflăm cum reuşesc să gestioneze eficient timpul şi să-şi organizeze sarcinile, aşa că i-am întrebat: „Cum arată ziua sau săptămâna de lucru ideală pentru tine?“ şi „Cum îţi gestionezi priorităţile într-o zi aglomerată?“ Răspunsurile lor, acordate pentru realizarea anuarului 100 TINERI MANAGERI DE TOP de anul acesta, ne arată că, dincolo de planificarea riguroasă, există şi o constantă adaptare pentru a menţine acel echilibru mult visat.
Georgiana Păstrăv, manager, Băcănia Boierească
Bio:
Georgiana Păstrăv este mama a trei băieţei de 13, 10, respectiv 4 ani, pe care îi consideră şi cea mai mare realizare a sa de până acum. A finalizat studiile în anul 2008, în domeniul economic. Se consideră autodidactă, este permanent într-o dezvoltare personală şi îi place să fie la curent cu trendurile, noutăţile, nevoie susţinută şi de necesitatea de a gestiona afacerile familiei.
Îmi place ceea ce fac, mă trezesc zilnic cu dorinţa de a contribui cu tot ceea ce am mai bun în familia mea, printre prietenii mei, în afacerile noastre. Asadar, fiecare zi o consider o nouă provocare la care de abia aştept să îi răspund. Nu cred în ideal, în perfecţiune, ci doar în lucrul bine făcut.
Sunt o persoană perfecţionistă, tipicară, atentă la detalii. Astfel, fără o listă clară a ceea ce am de făcut în ziua ori perioada următoare, cred că m-aş pierde în lucruri urgenţe, dar lipsite de importanţă. Desigur, pot apărea şi „incendii”, aşa cum le numeşte literatura de specialitate, însă printre ele încerc să îmi menţin focusul a ceea ce am de finalizat din lista de sarcini. Prioritizez sarcinile şi le elimin cu o mare satisfacţie atunci când reuşesc să le duc la bun sfârşit.
Daniel Tomescu, Director Cyber, KPMG
Bio:
Daniel Tomescu este Director Cyber la KPMG, contribuind la soluţiile inovatoare de securitate cibernetică ale companiei. Cu o abordare bazată pe leadership şi dezvoltare personală, Daniel gestionează activităţi complexe în domeniul cybersecurity.
Fiecare zi începe cu o cafea bună, un ritual care îmi dă energia necesară pentru a face faţă provocărilor zilei, de la hacking şi dezvoltare personală, până la activităţile din zona de leadership şi business development. O zi de lucru ideală e atunci când reuşesc să produc o soluţie creativă pentru o problemă de cybersecurity la care nu ne-am gândit până acum.
Fiecare zi vine şi cu propriile provocări, o nouă vulnerabilitate sau un nou incident de securitate pot oricând să schimbe priorităţile. „Secretul” meu este că sunt înconjurat de colegi foarte capabili care pot în orice moment să intervină şi să preia din activităţile mele. Lucrul în echipă şi distribuirea echitabilă a responsabilităţilor sunt cheia succesului pentru mine. Agendele sunt foarte importante dar, vorba lui Machiavelli, viaţa e compusă dintr-un element predictibil şi unul impredictibil. Educaţia şi cumpătarea sunt singurele care te pot sprijini în depăşirea obstacolelor neprevăzute într-o manieră cât mai ingenioasă. Nu am metode, aşa-zicând, dar am virtuţi.
Claudia Cruceru, Business Development Director – România, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Visa
Bio:
Claudia Cruceru coordonează strategia de dezvoltare a Visa în patru ţări, oferind consultanţă şi suport pentru partenerii din regiune.
O zi de lucru ideală ar trebui să se întâmple 80% din timp. Pentru mine, începe cu exerciţii fizice dimineaţa, iar la birou îmi place să fiu în contact constant cu clienţii şi colegii. Nu sunt fan al şedinţelor, prefer să rezolv lucrurile direct, rapid şi eficient.
Încerc să minimizez canalele care distrag atenţia. În şedinţe, telefonul meu este la distanţă, când lucrez la ceva care necesită concentrare, închid e-mailul, chatul intern, etc. Nu cred prea mult în multitasking, aşa că încerc să fac „one task at a time”, cu intenţia de a-mi dedica toată atenţia şi abilitatea.
Dénes Laczkó, CEO, Poultry Investment, UBM Feed Romania
Bio:
Dénes Laczkó este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Deţine rolul de CEO al Poultry Investment SA, un jucător din industria alimentară, o operaţiune situată în regiunea Transilvaniei în 15 locaţii diferite, un business complet integrat vertical, cu peste 800 de angajaţi. În acelaşi timp deţine şi funcţia de CEO al UBM Feed Romania, unul dintre liderii pieţei de furaje din România.
O zi ideală de lucru începe devreme, cu activitate fizică şi se încheie cu timp dedicat familiei, acest lucru asigurând un cadru ideal zilei de lucru. În timpul zilei, mă concentrez pe coordonarea strategică a companiilor şi organizaţiilor pe care le conduc, colaborând activ cu echipele mele şi utilizând timpul eficient pentru a obţine rezultate remarcabile.
Pentru a gestiona timpul şi priorităţile într-o zi aglomerată, folosesc o metodă bazată pe listele de sarcini prioritare şi delegarea responsabilităţilor către echipele de management. Focusul este să putem avea structură organizaţională eficientă şi o echipă de management dedicată şi motivată.
Diana Ion, Commercial Director, Electro-IT România, Bulgaria şi Ungaria, eMAG
Bio:
Diana Ion, Commercial Director la eMAG, gestionează o echipă de 6.000 de angajaţi într-o companie cu o cifră de afaceri de 7,8 miliarde lei. La 32 de ani, Diana consideră pasiunea motorul care o ajută să atingă obiective ambiţioase.
Pentru mine, o săptămână de lucru ideală în contextul actual înseamnă un echilibru între şedinţele interne de strategie, întâlnirile cu partenerii externi, rezolvarea diferitelor provocări zilnice şi comunicarea permanentă cu echipele.
În multitudinea şi diversitatea de taskuri zilnice, şedinţe şi analize, cred că fără disciplină şi o planificare riguroasă totul ar fi un haos. Îmi setez, aşadar, zilnic obiective precise şi încerc să mă ţin cât pot de mult de ele. În plus, cred că flexibilitatea şi capacitatea de a adapta planurile în funcţie de schimbările neprevăzute sunt esenţiale pentru a face faţă cu succes provocărilor unei zile dinamice.
Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox
Bio:
Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency la Cushman & Wakefield Echinox, are 38 de ani şi gestionează un portofoliu vast de clienţi, oferind consultanţă strategică pentru dezvoltatori şi chiriaşi în domeniul retail.
Încă de mică am fost o persoană foarte bine organizată. Nu am o rutină specială, dar listele funcţionează perfect pentru mine. Îmi notez totul în agendă, în ordinea priorităţii, şi simt o mare satisfacţie când reuşesc să şterg task-urile îndeplinite cu succes.
ŞERBAN CHIRICESCU, cofondator i CTO, FLOWX.AI
Bio:
Şerban Chiricescu este cofondator şi CTO al FLOWX.AI, o companie cu 100 de angajaţi şi o finanţare globală de 35 milioane dolari în 2023. La
35 de ani, Şerban se ocupă de strategii inovative şi lucrează în ritmuri de alternanţă între colaborare intensă şi perioade de lucru individual.
O săptămână ideală alternează zile pline de discuţii cu echipa pentru decizii importante şi zile în care am sloturi de 2-3 ore pentru lucru neîntrerupt. Această alternanţă îmi permite să rămân concentrat şi productiv, în timp ce colaborarea cu echipa curge fluid.
În timp, am reuşit să-mi construiesc o structură cu intervale bine definite în calendar, care mă ajută să îmi organizez zilele aglomerate. Dimineaţa este perioada mea productivă, când mă ocup de subiectele cele mai consumatoare de energie cognitivă; de obicei, între 6 şi 8. Încerc să ajung la birou înainte de 9, iar drumul spre birou îmi dă răgazul să-mi organizez mental priorităţile zilei. Intervalul 9-10 este foarte productiv, înainte de începerea discuţiilor de aliniere cu diverse echipe. Între 10 şi 11, am timp de sincronizare cu echipa, iar între 11 şi 12, discut subiecte tactice cu un grup restrâns. Intervalul 13-15 îl păstrez pentru schimbări rapide de context, interviuri şi discuţii 1:1, iar între 15 şi 17, încerc să lucrez individual pe subiectele importante. După ora 17, mă dedic sincronizării cu echipele remote.
Carmen Boangher, cofondatoare, Lyset Lighting
Bio:
Carmen Boangher este cofondatoarea Lyset Lighting, o companie cu o cifră de afaceri de 1.300.000 lei şi un profit net de 150.000 lei în 2023. La doar 25 de ani, Carmen şi-a descoperit vocaţia în antreprenoriat, deşi a studiat stomatologia.
Ziua ideală pentru mine este aceea în care îmi finalizez toate taskurile de la birou şi mă dedic atât dezvoltării strategiilor de extindere pe termen lung, necesare planurilor de viitor, cât şi căutării ideilor creative de promovare şi alegerii celor mai bune produse noi pentru portofoliu. Sunt o persoană matinală şi îmi stabilesc sarcinile de rezolvat devreme, ceea ce mă ajută să-mi menţin eficienţa.
Multe zile din programul meu sunt într-adevăr foarte aglomerate. Mă ajută mult să am şi agendă fizică, şi agendă pe telefon. În plus, sunt o persoană matinală, mă trezesc la ora 06:30 şi atunci îmi stabilesc toate sarcinile de rezolvat. Această rutină îmi păstrează eficienţa şi mintea limpede.
Monica Dudău, Marketing Manager, Storia & OLX Imobiliare
Bio:
Marketer cu 13 ani de experienţă, dintre care 7 petrecuţi în echipa Storia/OLX, Monica este dedicată atât performanţei imediate, cât şi construcţiei de brand pe termen lung, aducând o viziune echilibrată între date şi storytelling.
Mă entuziasmează atât munca legată de date, cât şi cea creativă, astfel că ar fi un mix între cele două, la care aş mai adăuga timp petrecut cu echipa Storia şi colaboratorii noştri. Aproape nimic din ce fac bine la locul de muncă nu fac de una singură, am avut privilegiul să îmi aduc aproape adevăraţi profesionişti.
Încerc să-mi setez obiective anuale şi lunare, pe care să le sparg apoi în obiective săptămânale şi zilnice. Pornind de la ele, mă ocup de subiectele critice şi doar apoi aloc timp pentru altceva. Am devenit în timp mult mai confortabilă să amân tot ce nu e critic. De asemenea, blochez timp în calendar pentru lucru. Începând cu trecerea la remote work, numărul video call-urilor a crescut vertiginos, astfel că e necesar să îmi rezerv timpul propriu de lucru şi să aleg cu mai multă atenţie în care întâlniri e sau nu e nevoie de mine.
Paul David, director de dezvoltare, Pehart Grup
Bio:
Paul David, economist de profesie, s-a alăturat Pehart Grup la 25 de ani. După 14 ani, coordonează activităţi complexe: operaţiuni, logistică, vânzări de materie primă şi departamentul de calitate – mediu şi sistem.
Ziua de lucru ideală pentru mine începe printr-o conectare cu oamenii şi cu atmosfera din companie. Aşadar, nu trebuie să lipsească două lucruri importante: discuţiile cu colegii mei în afara unui cadru structurat, cum ar fi şedinţele, şi un tur complet al companiei.
Iulia Safin, Data Lead, Global Financial Crime & Fraud Detection – Transaction Monitoring, ING Hubs România
Bio:
Iulia Safin are 17 ani de experienţă în IT Delivery pentru industria de banking, lucrând în diverse zone tehnologice. Coordonează echipele responsabile de detectarea fraudei şi monitorizarea tranzacţiilor la ING Hubs România.
În prioritizare mă ajută cel mai mult experienţa din roluri orientate spre produs. Este important să planific totul în calendar, să înţeleg impactul real al fiecărei activităţi şi să fiu flexibilă. Asta înseamnă că sunt dispusă să regândesc complet o zi sau o săptămână atunci când situaţia o cere cu adevărat.
Adrian Herdan, fondator şi CEO, Devhd, Premier ServiceNow Partner
Bio:
Fondator şi CEO al Devhd, consultant în transformarea digitală prin platforma ServiceNow, Adrian Herdan a pornit în aventura antreprenorială în 2016. A transformat Devhd într-un partener de referinţă pentru soluţiile ServiceNow. Eforturile sale vizează tehnologizarea la nivel enterprise şi dezvoltarea de soluţii inovatoare, susţinând echilibrul între viaţa personală şi profesională. Devhd se remarcă ca un partener ServiceNow de tip boutique, oferind servicii de consultanţă strategică, implementare si suport pentru companiile care adopta platforma ServiceNow pentru a automatiza procesele IT şi de business, la nivel enterprise.
În cazul meu, consider că o abordare structurată este esenţială pentru a menţine productivitatea şi claritatea mentală. Îmi stabilesc obiective clare pentru ziua respectivă şi împart ziua în intervale de timp dedicate diferitelor activităţi. Pentru mine flexibilitatea este importantă pentru a putea face faţă schimbărilor de ultim moment. În loc să mă agăţ de un plan rigid, prefer să fiu adaptabil şi să răspund prompt la schimbările din mediul de lucru.
Adrian Polec, Prime Batteries
Bio:
Antreprenorul este principalul acţionar al Prime Batteries Technology din România, o companie care în urmă cu circa un an şi jumătate a atras în acţionariat conglomeratul european EIT InnoEnergy, investind împreună peste 1,1 mld. euro. El este asociat şi în alte companii din diferite domenii, afacerile cumulate ale acestora în 2023 fiind de aproape 100 mil. lei. Cele mai mari afaceri ale sale sunt grupul hotelier APX şi producătorul de detergent marcă privată Sun Industries. Adrian Polec spune că „având în vedere faptul că schimbarea este inevitabilă, obiectivul principal al carierei mele este să rămân relevant în business”.
Ziua începe la ora 4.30 sau 5 dimineaţa, apoi muncesc pana la ora 20 sau 23. 5/6 ore de somn pe zi. 1 zi pe săptămână pentru relaxare, adică sport. Aceasta poate fi sâmbăta, duminică sau una din zile săptămâni depinde de business si de nivelul de oboseală acumulat.
Cristina Netea, Head of Value Proposition and Health Business, NN Asigurări de Viaţă
Bio:
Cristina Netea este Head of Value Proposition and Health Business la NN Asigurări de Viaţă din 2020. Cu peste 16 ani de experienţă în roluri de management în bănci şi asigurări, dintre care ultimii peste 11 ani în domeniul asigurărilor de viaţă şi sănătate, ea dezvoltă astăzi portofoliul de soluţii prin care NN susţine clienţii să protejeze ce contează mai mult pentru ei.
Îmi încep fiecare zi alături de echipă, discutăm despre proiectele şi urgenţele care sunt pe agendă, stabilim priorităţile şi facem planul de activitate pentru ziua respectivă. Desigur, întotdeauna apar şedinţe sau activităţi neplanificate, însă organizarea bună şi lucrul în echipă ne ajută să navigăm mai uşor prin zilele aglomerate.
Alexandru Stoinea, General Manager, ASBIS România
Bio:
Este general manager al ASBIS România din 2023, când a preluat această funcţie după trei ani petrecuţi în companie la conducerea diviziei consumer. Cu o carieră de 17 ani în IT, care include atât poziţii în companii locale, cât şi internaţionale, dar şi o experienţă de antreprenoriat, Alexandru Stoinea este licenţiat în economie şi urmează un program de Executive MBA de la Quantic School of Business and Technology din Washington. Principalul său obiectiv de carieră este să capete cât mai multă experienţă pe o poziţie de conducere astfel încât să îşi poată ajuta colegii şi compania în care lucrează să evolueze.
Ziua sau săptămâna ideală de lucru este aceea când reuşesc să interacţionez cu cât mai mulţi colegi şi/sau parteneri.
Într-o zi aglomerată nu fac nimic special, mă trezesc devreme în fiecare zi, îmi pun gândurile în ordine, stabiliesc priorităţile şi apoi acţionez. De multe ori planul de dimineaţa nu corespunde cu ce se întâmplă pe parcursul zilei, aşa că e nevoie să mă adaptez la realităţile zilei respective.
Alexander Stoica-Marcu, cofondator, Flaminjoy
Bio:
Alexander Stoica-Marcu este cofondator al Flaminjoy, un martech-startup care remodelează industria de influencer marketing din regiune. Pasionat de tehnologie, cu o viziune îndrăzneaţă şi visător, după cum se descrie el însuşi, Alexander Stoica-Marcu se dedică de câţiva ani soluţiilor inovatoare pentru branduri.
O zi ideală de lucru pentru mine începe dimineaţa, în jurul orei 8:00, şi se termină cu un „inbox zero” sau cât mai aproape, având timp şi pentru dezvoltarea personală şi pentru familie. De obicei, dimineaţa încep dedicând timp pentru planificare şi stabilirea priorităţilor zilei. Particip la sesiuni productive ad-hoc cu colegii implicaţi în proiecte, colaborând pentru identificarea soluţiilor şi depăşirea eventualelor obstacole. Îmi place să mă concentrez asupra proiectelor cheie şi să am întâlniri cu partenerii şi clienţii în cursul zilei. Programul de birou se încheie în jurul orei 18:00-19:00, fiind urmat de o sesiune activă de sport, precum body-combat, body-pump sau antrenament de forţă, pentru a menţine nivelul optim de energie şi concentrare. După (poate prea) puţin timp alături de soţia mea, în jurul orei 21:00, începe „timpul meu de noapte”, când mă pot concentra pe proiectele importante şi pe studiul trendurilor fără agitaţia zilei. Ziua se termină pe la ora 00:00-01:00 cu un binemeritat somn.
Oana Adjudeanu, Head of Business Operations, Colliers Romania
Bio:
Oana Adjudeanu coordonează operaţiunile de business la Colliers România şi este specializată în gestionarea eficientă a timpului şi a proiectelor. Ea prioritizează sarcinile în funcţie de importanţă şi urgenţă, menţinând o comunicare deschisă cu echipa.
În zilele aglomerate, îmi prioritizez sarcinile încă de dimineaţă, stabilind termene realiste pentru ceea ce poate fi delegat. Comunicarea eficientă cu echipa şi înţelegerea contextului mă ajută să gestionez mai uşor provocările.
Gabriel Prundeanu, eCare Manager, Orange România
Bio:
A preluat funcţia actuală în urmă cu mai bine de doi ani, dar în cadrul companiei Orange, în care şi-a început cariera, a îndeplinit mai multe roluri. În prezent, obiectivul său în carieră este, după cum spune el însuşi, „de a juca un rol important în transformarea digitală. Este o zonă în care mă regăsesc, o zonă în care se îmbină mai multe «componente», de la subiecte mai tehnice, direcţie şi strategie, set up operaţional şi execuţie, iar rezultatul ajunge apoi la foarte mulţi oameni.”
Orice săptămână de lucru care marchează o reuşită, a unui coleg din echipă sau a mea, este în mod sigur bună. Şi dacă undeva, în toată agitaţia de la job, îşi face loc şi o ieşire la final de program, alături de colegii mei, atunci pot spune că am avut o săptămână ideală.
Aş zice că mai degrabă priorităţile îmi gestionează timpul.
Nu ştiu dacă e un secret anume, dar încerc mereu să-mi ofer timp pentru un zoom out, astfel încât să-mi dau seama în ce merită să investesc timp şi energie şi în ce ordine. Altfel, e foarte uşor să te pierzi printre subiecte nonesenţiale.
Alexandru Bonea, cofondator şi CEO, Meta Estate Trust
Bio:
Alexandru Bonea este un antreprenor în serie, cu un istoric de business în trei ţări. El este iniţiatorul proiectului Meta Estate Trust, prin care a adus în piaţa din România un model de business ce oferă o punte de legătură între piaţa imobiliară şi piaţa de capital. Are o experienţă de peste 7 ani în sectorul real estate, perioadă în care a coordonat investiţiile imobiliare ale Grupului Delta Studio şi dezvoltări imobiliare în domeniul rezidenţial şi a lansat proiecte în Portugalia, Dubai şi România. El spune că obiectivul său este să crească compania fondată în 2021, Meta Estate Trust, la pragul de 100 mil. euro active. „Consider că acesta este pragul critic de care această companie trebuie să treacă pentru a putea deveni un adevărat REIT (real estate investment trust – n.red.) pe piaţa locală.”
Important de menţionat este că săptămâna mea începe duminica. O zi în care îmi analizez reuşitele săptămânii trecute, progresul curent în raport cu obiectivele mele şi stabilesc ţintele noii săptămâni. Consider că este extrem de important să îmi încep săptămâna cu nişte obiective foarte clare, cu grade de prioritate, care mă focalizează pe ce contează cu adevărat, dar în acelaşi timp îmi lasă flexibilitatea necesară de a naviga de la o zi de lucru la alta. Zilele de lucru sunt identice, iar sâmbăta este singura zi pe care mi-o dedic hobby-urilor mele şi reuşesc să mă deconectez total pentru a putea fi pregătit de o nouă săptămână, care, cum spuneam, începe cu duminica.
Orice zi de lucru este planificată la minut. Ţintele săptămânii pe care le stabilesc duminica reprezintă vectorul generator al taskurilor zilnice. În fiecare seară, la finalul programului, analizez ce am reuşit să fac în ziua respectivă şi îmi stabilesc taskurile pentru ziua următoare cu o granularitate de până la 5 minute, totul în raport cu obiectivele săptămânii. În acest fel mă asigur că timpul meu este alocat proactiv în cel mai eficient mod posibil.
Vlad Vlădescu, East Balkans Snacks Marketing Manager, PepsiCo România
Bio:
Cu peste 13 ani de experienţă în marketing, Vlad Vlădescu a creat şi dezvoltat mărci, contribuind la expansiunea businessurilor în sectoare precum FMCG şi automotive. El spune că provocările cele mai mari sunt să rămână concentrat pe ceea ce contează - priorităţi, învăţarea continuă
într-un mediu informaţional aglomerat, networking - păstrarea şi creşterea „reţelei”.
Săptămâna de lucru este planificată astfel încât să acord timp iniţiativelor cu impact major în business şi să găsesc un echilibru între focusul strategic şi cel operaţional. Ziua începe cu o sesiune de lectură la micul dejun, urmată de revizuirea ultimelor date de vânzări. Apoi, mă concentrez pe zonele cheie ale businessului, având şi şedinţe programate.
Întotdeauna am o listă de priorităţi şi îmi planific timpul astfel încât să aduc cea mai mare valoare adăugată în business. Toolurile digitale mă ajută să îmi organizez agenda eficient, iar echipa mea contribuie la menţinerea unui flux operaţional optim. Blochez intervale pentru gândire strategică şi rămân flexibil pentru a gestiona situaţiile neprevăzute.
Ştefan Ţăpescu, Fondator şi COO, Youni
Bio:
Ştefan Ţăpescu este fondatorul Youni, o platformă care sprijină studenţii în a-şi găsi drumul educaţional potrivit, conectându-i cu programe internaţionale de învăţământ superior. Firma a avut o cifră de afaceri de 550.000 de euro, iar Ştefan anticipează o creştere semnificativă în 2024.
O zi ideală începe cu o sesiune de brainstorming creativ, unde explorez idei şi strategii pentru dezvoltarea soluţiilor AI. Urmează întâlniri cu investitori şi universităţi, iar ziua se încheie cu analiza progresului şi planificarea etapelor următoare pentru a aduce valoare clienţilor şi partenerilor.
Încerc să fiu organizat şi să prioritizez sarcinile folosind Eisenhower Matrix, rezervând timp specific pentru activităţi cheie. Gestionarea eficientă a timpului se bazează pe sistemele de management al sarcinilor şi pe blocarea intervalelor dedicate pentru focus.
Delia Paceagiu, director operaţiuni, NETOPIA Group
Bio:
De formaţie avocat, se ocupă în prezent de coordonarea operaţiunilor în cadrul grupului NETOPIA. Ea s-a alăturat echipei în urmă cu 6 ani, în calitate de legal & compliance director şi a preluat rolul de director operatiuni în 2023, în cadrul procesului de reorganizare a grupului ca urmare a achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni de către fondul de investiţii INNOVA Capital. Delia Paceagiu crede în ideea de work-life balance la nivel principial, însă nu crede că e ceva ce poate fi realizat zi de zi.
Ziua de lucru ideală are o componentă pregnantă de project management, în care reuşesc să aliniez eficient resursele cu proiectele în derulare şi reuşesc să acopăr cel puţin 90% din lista de obiective pe mi le-am propus pentru ziua respectivă.
Săptămâna de lucru ideală îmi permite să mă ocup, cel puţin o zi pe săptămâna, de inovaţie la nivel de echipă, produse, proiecte. Cred că este foarte important să găsim timpul pentru a cultiva un mindset de creştere şi a gândi outside the box, la nivelul întregii echipe.
Alexandru Daniel Slavu, Chief Operating Officer, e-Mobility Rentals
Bio:
Slavu Alexandru Daniel este COO la e-Mobility Rentals, responsabil de dezvoltarea proiectelor de infrastructură pentru vehicule electrice cu baterii interschimbabile. A jucat un rol esenţial în inovaţia tehnologică a bateriilor şi stabilirea infrastructurii de Swap Station.
„Săptămâna ideală“ sunt două cuvinte frumoase, dar greu de atins. O săptămână reuşită este cea în care îmi finalizez taskurile prioritare, iar dimineaţa îmi rezerv timp pentru meditaţie şi exerciţii. Seara, timpul petrecut cu familia mă ajută să-mi reîncarc bateriile.
Remus Deleanu, preşedinte directorat, Cotnari
Bio:
Remus Deleanu este absolvent de Drept şi a lucrat în mai multe departamente la Cotnari înainte de a deveni preşedintele Directoratului. De la asistenţă juridică la viticultură şi vinificaţie, experienţa sa îl ajută să gestioneze complexitatea activităţilor zilnice.
Săptămâna mea de lucru e împărţită între activităţile de birou şi timpul cu familia. Ziua începe la 6:00 şi se termină la 23:00. Încerc să îmi rezerv weekendurile pentru soţie şi copii.
Zi de zi, apar situaţii neprevăzute, aşa că am nevoie de multă disciplină şi organizare. Întâlnirile cu echipele de conducere şi utilizarea tehnologiei mă ajută să am o imagine clară asupra companiei şi să iau decizii rapide.
Radu Popa, director adjunct abator, Transavia
Bio:
Radu Popa, director adjunct la Transavia, provine din a doua generaţie a afacerii de familie. De profesie inginer în industria alimentară, el gestionează activităţile de zi cu zi ale abatorului, având o experienţă de peste 8 ani în companie.
Ziua de lucru ideală începe cu un raport detaliat al activităţilor, urmat de un tur al abatorului. Îmi petrec timpul rămas între activităţi de familie, sport şi hobby-uri, pentru a menţine echilibrul.
Ca lider, prioritizarea este crucială. Îmi planific dimineţile eficient şi deleg sarcini pentru a rămâne disponibil echipei. Consider că organizarea şi valorile deprinse în familie mă ajută să gestionez fiecare zi cu succes.
Rareş Florea, Country Manager, Domeniile Avereşti
Bio:
Rareş Florea are 18 ani de experienţă în industrii diverse şi de 4 ani este responsabil de strategia Domeniilor Avereşti. El coordonează expansiunea brandurilor în Europa, America de Nord şi Asia.
O săptămână ideală variază între vizitele la parteneri externi, întâlniri în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară. Fiecare aduce provocări diferite şi necesită o abordare specifică.
Rutina nu este un lux pe care îl pot avea în acest domeniu. Modul în care îmi gestionez priorităţile depinde de ţara în care mă aflu şi de nevoile specifice ale fiecărei zile.
Anca Aurora Dache, Sales Director - Retail Channel, Kärcher România
Bio:
Absolventă a Facultăţii de Cibernetică şi Statistică Economică (ASE), şi-a început cariera la Domo, iar pe parcursul călătoriei profesionale a navigat şi alături de Dyson şi Whirlpool România. În 2023, s-a alăurat echipei Kärcher România, în poziţia de sales director - retail channel.
De curând am citit un articol - „The 4 Types of Professional Time”, care are la bază eseul lui Paul Graham - „Maker’s Schedule, Manager’s Schedule”, iar recomandarea pentru o zi sau chiar săptămână ideală de lucru este un echilibru între patru tipuri de timp: management, creare, învăţare, ideaţie.
O zi ideală pentru mine începe cu două ore de analiză şi creare, apoi activităţi de management: întâlniri, offline sau online, prezentări şi timp de lucru cu echipa. Săptămâna ideală are cel puţin două ore de învăţare. În fiecare vineri, am în calendar timp pentru dezvoltare şi inspiraţie, timp în care parcurg cu plăcere materialele din The Vast & The Curious, Harvard Business Review şi citesc alte câteva nume pe care le urmăresc îndeaproape - John Dermatini, Tonny Robbins, Daniel Goleman.
Sunt o persoană ordonată şi funcţionez optim atunci când pot să îmi fac o planificare.
Cu toate acestea, da, există zile aglomerate, când dinamica evenimentelor îţi poate sabota lista de priorităţi iniţială. În situaţiile acestea, aleg să îmi iau o scurtă pauză de linişte, de recâştigare a clarităţii, de 10 – 15 minute, timp în care analizez şi recalibrez ordinea priorităţilor.
Radu Diaconu, avocat, partener coordonator, Băncila, Diaconu şi Asociaţii SPRL (EY România)
Bio:
Radu Diaconu, partener coordonator şi lider al practicii de consultanţă juridică în afaceri, gestionează provocările zilnice cu o abordare pragmatică. El crede că progresul se face treptat, prin acţiuni constante.
Nu mai am speranţa unei „săptămâni ideale“. Îmi fac treaba zilnic, iar progresul vine pas cu pas. În zilele aglomerate, scriu o listă cu ce am de făcut, deleg sarcini şi gestionez activităţile prioritare, eliminând ce nu e urgent. Oprirea notificărilor mă ajută să rămân concentrat.
Mihai Ştefan, Strategy, Innovation & Transformation Head, Novartis România
Bio:
Mihai Ştefan este lider în strategii de inovaţie şi transformare la Novartis România, având o abordare axată pe prioritizarea impactului. El crede în eficienţa concentrării asupra activităţilor care aduc cel mai mare beneficiu.
Îmi prioritizez întâlnirile în funcţie de impact şi spun „NU“ acolo unde nu e necesar să fiu prezent. Astfel, mă asigur că energia mea este investită în activităţile care contează cu adevărat.
Mathieu Bauduin, CEO, Leroy Merlin Romania
Bio:
Fost sportiv profesionist, executivul şi-a început cariera în retail cu un program de practică în timpul unui master de comerţ internaţional desfăşurat la Auchan Le Havre, Franţa, retailer parte a grupului ADEO, alături de Leroy Merlin. În 2014 a fost cooptat în echipa Leroy Merlin Franţa, unde a început ca manager de sector al magazinului, evoluând, de la director de magazin în 2018, la director regional în 2021, pentru ca anul trecut să vină în România în rolul de director regional nord-est, fiind responsabil de dezvoltarea şi coordonarea magazinelor din Iaşi, Suceava, Bacău, Ploieşti, Târgovişte şi Constanţa. A preluat rolul actual în iunie 2023 şi, cu toate că locuieşte în România de numai un an şi câteva luni, deja vorbeşte limba română. Executivul este căsătorit şi are o fetiţă de şase ani.
Săptămâna unui CEO variază foarte mult în funcţie de perioada anului. În contextul actual, este esenţial să se găsească un echilibru corect între strategie şi operaţiuni. Mă străduiesc să menţin acest balans între a fi aproape de echipele mele, a asculta, a lua decizii şi a pune în aplicare planul nostru strategic.
Am o rutină pe care o menţin: iau decizii strategice dimineaţa. Alături de echipa mea, am dezvoltat o metodă de lucru bazată pe agilitate, subdiviziune şi încredere, ceea ce înseamnă că am colegi care sunt factori de decizie în domeniul lor de expertiză. Acesta este un adevărat plus şi ne permite să avansăm pe diverse teme cu siguranţă şi încredere, indiferent de perioadă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro