Instant Factoring, prima platformă fintech de factoring din România, se lansează astăzi. Compania ţinteşte 1000 de clienţi în primul an
Platforma Instant Factoring a fost creată cu rolul de a sprijini dezvoltarea micilor companii şi antreprenori, prin transformarea rapidă şi facilă a facturilor de încasat ale acestora în lichidităţi. Compania estimează pentru primul an de activitate aproximativ 1000 de clienţi, cu o valoare medie per factură de circa 1000 de euro.
În România, microîntreprinderile cu o cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro reprezintă peste 98% din totalul afacerilor şi însumează 26% din cifra de afaceri totală a companiilor. Conform statisticilor Instant Factoring legate de performanţele financiare ale IMM-urilor, întârzierile la plată au crescut în 2017 faţă de anii anteriori, plata facturilor făcându-se cu o întârziere medie de 80 de zile. 85% dintre facturi sunt achitate cu întârziere, cauza principală fiind lipsa de finanţare acută a întreprinderilor mici şi mijlocii. Potrivit companiei, cel mai mare risc pentru neîncasarea la termen se înregistrează în următoarele sectoare de activitate: construcţii, distribuţie, agricultură, transporturi, metalurgie şi servicii prestate întreprinderilor.
Pe fondul lipsei de lichidităţi din piaţă, Instant Factoring oferă o soluţie transparentă, prin care îşi propune să transforme în bani orice factură de încasat la termen cu o valoare de maximum 10.000 lei (TVA inclus), în mai puţin de 24 de ore. Astfel, după încărcarea facturii pe platformă de către client, acesta primeşte un răspuns pozitiv sau negativ în două ore, iar în 24 de ore de la răspunsul pozitiv se va face viramentul bancar în contul său, fără a avea nevoie de alte documente. Costul serviciului este reprezentat de un singur comision, în valoare de 3% pe lună din suma totală a facturii, care va fi afişat automat în momentul încărcării facturii de către client.
„Prin această platformă, unică în România, ne angajăm să sprijinim întreprinderile mici prin furnizarea de lichidităţi ori de căte ori este necesar. Estimăm că peste 60% dintre clienţii care vor apela la serviciile noastre vor fi microîntreprinderi şi IMM-uri cu o cifră de afaceri între 50.000 şi 2 milioane de euro, PFA-uri şi reprezentanţi ai profesiilor liberale. Din practică, aceste categorii se confruntă cel mai des cu realitatea de a fi prinşi la mijloc între scadenţele mari de plată din partea clienţilor şi termenele limită stricte pentru plata furnizorilor, angajaţilor şi a taxelor la stat.”, declară Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.
Elisa Rusu este CEO-ul companiei şi unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti în domeniu, conducând în ultimii 15 ani mai multe instituţii de factoring şi IFN-uri precum Banca Transilvania Factoring, Meridian Leasing sau Compania de Factoring. Din board-ul companiei fac parte: Cristian Ionescu (managing partner al boutique-ului de investiţii Chartered Debt Management şi ex-CEO Coface România, Bulgaria şi Slovacia), Piotr Swieboda (CEO Inovo VC, fond de investiţii de risc din Polonia) şi Alexandru Lăpuşan (CEO şi co-fondator al companiei de soluţii de afaceri şi tehnologie Zitec şi Vicepreşedinte ANIS).
Până la sfârşitul anului, Instant Factoring ţinteşte să deschidă două noi sucursale în Europa Centrală şi de Est şi să devină liderul regional în micro-factoring.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro