Strategia din Silicon Valley de lângă Guvern
Birouri care încurajează lucrul din picioare, fit balls colorate, multă verdeaţă - sunt câteva dintre detaliile care compun etajul al doilea al clădirii de birouri Aviatorilor 8, aflată lângă Guvern. Toate acestea sunt în concordanţă cu strategia Fitbit, axată în viitor mai ales pe fuzionarea dintre tehnologiile din domeniul sănătăţii ŞI gadgeturile de zi cu zi.
Piaţa dispozitivelor portabile se va dubla până în 2021, fiind influenţată mai ales de creşterile vânzărilor de ceasuri inteligente şi de haine inteligente, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IDC. Dacă, până acum, ceasurile inteligente nu au devenit un produs dorit de majoritatea oamenilor, avansurile făcute în direcţia tehnologiilor de monitorizare a sănătăţii ar putea ajuta, precizează reprezentanţii IDC. Compania de cercetare de piaţă previzionează ca livrările de ceasuri inteligente să crească de la 71,4 milioane de unităţi în 2017 la 161 de milioane de unităţi în 2021, cu o valoare de peste 6,7 miliarde de dolari.
Cum va evolua preţul smartwatch-urilor? „Nu cred că veţi vedea un Fitbit de mii de dolari în curând, dar ce pot să spun este că misiunea companiei este să facă toţi oamenii din lume mai sănătoşi. Şi prin «toată lumea», mă refer la a face aceste dispozitive accesibile. Strategia noastră a fost să creăm o varietate de produse şi în materie de preţuri, de la 50 dolari la 300 dolari, iar acest lucru ne permite ca aproape oriunde în lume ecosistemul Fitbit să fie cea mai bună alegere”.
Achiziţiile sunt în continuare parte din strategia Fitbit.
„Este în ADN-ul nostru să avem o prezenţă globală. Dacă există o companie care este interesantă pentru noi, avem capacitatea să ne extindem acolo; în termeni de fuziuni şi achiziţii suntem agresivi, dar chibzuiţi, am cumpărat deja patru companii de la listare”, spune Park. Se concentrează pe identificarea mai multe tipuri de oportunităţi care variază de la hardware la senzori, la data şi machine learning. „Nu pot să spun acum care va fi următoarea companie cumpărată, deşi ştiu oarecum acest lucru. Concentrarea noastră este să devenim un jucător important în industria sănătăţii, aşadar avem multe strategii de achiziţii.” Subliniază că au o echipă dedicată care analizează companiile şi „Pot să spun că sunt foarte ocupaţi”, spune discret Park.
În încheiere, James Park oferă şi un sfat antreprenorilor care, la fel ca şi ei, vor să se lupte cu giganţii mondiali: „Trebuie să fie perseverenţi. Andrei Pitiş şi echipa lui au lucrat timp de patru ani ca să ajungă la o piatră de hotar importantă – îmi place să spun piatră de hotar şi nu sfârşit. La fel a fost şi în cazul Fitbit, am avut numeroase experienţe extreme, aşadar trebuie să perseverezi şi să împingi mai departe dezvoltarea.” Al doilea cel mai important sfat este să îţi placă ceea ce faci. „Nu este întotdeauna despre bani. Dacă e vorba doar despre asta, este greu să vii la muncă zilnic. Ar trebui să lucrezi pentru o companie, un proiect care te entuziasmează, pentru că mare parte din timpul tău, aceea va fi viaţa ta. Aşadar, este important să fie ceva care te pasionează”, spune el. Iar pasiunea îl face şi pe el să îşi petreacă majoritatea timpului concentrându-se pe Fitbit: potrivit dispozitivului inteligent pe care îl poartă la încheietură, doarme în jur de 4-5 ore pe noapte. Spune că dispozitivul Fitbit îi solicită să facă suficient de multe exerciţii astfel încât să menţină acest ritm şi îl atenţionează când nu respectă echilibrul pe care şi l-a impus.
Fitbit va ocupa un etaj şi jumătate din cele trei niveluri ale proiectului de birouri Aviatorilor 8, din Piaţa Victoriei, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI Rockcastle. Proiectul Aviatorilor 8 are o suprafaţă totală de 7.700 de metri pătraţi şi include o clădire nouă de birouri şi o vilă recondiţionată.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro