Strategia din Silicon Valley de lângă Guvern

Autor: Ioana Matei Postat la 27 septembrie 2017 1552 afişări

Birouri care încurajează lucrul din picioare, fit balls colorate, multă verdeaţă - sunt câteva dintre detaliile care compun etajul al doilea al clădirii de birouri Aviatorilor 8, aflată lângă Guvern. Toate acestea sunt în concordanţă cu strategia Fitbit, axată în viitor mai ales pe fuzionarea dintre tehnologiile din domeniul sănătăţii ŞI gadgeturile de zi cu zi.

Spune că, după achiziţie, a fost întrebat de mulţi dintre cunoscuţii săi ce face: „Lucrez mai mult decât full time la Fitbit, muncesc exact la fel cum lucram pentru Vector, când eram fondatorul şi am în continuare această mentalitate de fondator, în care vreau să îi adun în jurul meu pe cei mai inteligenţi oameni din oraş. Şi pot să spun că îi avem acum pe cei mai inteligenţi oameni din oraş, iar asta ne ajută să construim un centru de excelenţă în Bucureşti”, îşi descrie Pitiş noul rol. 

Vizita fondatorilor Fitbit la Bucureşti s-a petrecut într-una dintre cele mai aglomerate perioade pentru ei: compania a lansat în august primul smartwatch din portofoliu, Fitbit Ionic, ale cărui livrări pe piaţa locală vor începe cu 16 octombrie. Una dintre capabilităţile smartwatch-ului Fitbit Ionic pe care mizează CEO-ul Fitbit este un senzor care măsoară nivelul de oxigen din sânge şi la care echipa lucrează de mai mulţi ani. Este un prim pas în noua direcţie în care Fitbit îşi mută concentrarea: industria sănătăţii.

Noul senzor permite identificarea unor tulburări ale somnului cum ar fi apneea, o afecţiune care poate conduce la complicaţii serioase, probleme ale inimii, cum ar fi aritmia, de pildă. Park spune că în Statele Unite 10% dintre adulţi au astfel de tulburare a somnului, iar dintre ei, 80% nu ştiu că o au.

Iar dacă mai de mult identificarea acesteia se putea face doar prin vizite în laboratoare ale somnului, iar analizele erau neplăcute – atât din punct de vedere financiar, cu preţuri care ajung la câteva mii de dolari, cât şi din punctul de vedere al procedurii, care implică monitorizarea somnului prin conectarea la diverse aparate – acum primul smartwatch lansat de Fitbit facilitează identificarea acestei condiţii medicale. Această funcţiune este relevantă pentru direcţia în care şi-au propus să îşi dezvolte în continuare strategia americanii de la Fitbit, o zonă în care tehnologia sănătăţii va fuziona cu dispozitivele purtabile dedicate wellnessului.

„Cred că acesta este viitorul întregii categorii din industria dispozitivelor purtabile. Vom lua tehnologii medicale excepţionale şi le vom face accesibile oamenilor. După ce vom face asta, vom avea ramificaţii puternice şi pozitive pentru vieţile oamenilor”, explică Park. El consideră că datele obţinute din dispozitivele Fitbit folosite până acum au condus la crearea celei mai mari baze de date din domeniu; iar acestea ar putea conduce în continuare la diagnosticarea şi monitorizarea unor afecţiuni. „Senzorii folosiţi în dispozitivele portabile vor genera suficient de multe informaţii pentru construirea unor unelte de diagnostic.” În plus, în acest context, reprezentanţii Fitbit spun că sunt în discuţii avansate cu diverse companii de asigurare; în Statele Unite, care este cea mai dezvoltată piaţă pentru ei, au intrat recent într-un parteneriat cu o companie numită United Healthcare, cel mai mare asigurător de sănătate din Statele Unite. Potrivit lui Park, asigurătorul îşi va recompensa utilizatorii cu credite de asistenţă medicală în valoare de 1.500 de dolari pentru activităţile realizate pe dispozitivele Fitbit Charge 2. „Altă piaţă interesantă pentru noi este în Japonia, unde angajaţii corporate sunt stimulaţi şi câteodată analizaţi de guvern dacă îşi ating anumite obiective de fitness.”

Fondatorii Fitbit spun că toate cercetările la care lucrează în prezent vor genera o revoluţie în industria sănătăţii. „Toate lucrurile la care lucrăm acum vor fi disruptive pentru ecosistemele de sănătate şi pentru producătorii de dispozitive medicale, dar acest lucru nu înseamnă că producătorii tradiţionali de echipamente medicale vor dispărea. Vor exista parteneriate, spre exemplu, am anunţat două parteneriate cu două companii din industria medicală. Parteneriate de acest tip schimbă industria sănătăţii. Sănătatea este un subiect şi un business complex pentru fiecare ţară a lumii”, explică Park.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori