Doua si foarte asemanatoare

Postat la 10 februarie 2009 202 afişări

O parte din fostii actionari si angajati ai Jetran Air, companie cumparata anul trecut de omul de afaceri Ovidiu Tender, au parasit grupul Tender si lucreaza la fondarea unei noi companii aeriene, Medallion Air.

 

In urma cu aproape un an, cand a cumparat afacerea Jetran Air de la un om de afaceri american, Ovidiu Tender a cumparat si intentiile companiei de a dezvolta cat se poate de bine contractele de curse charter pe care opera, insa nu numai atat. Intentiile pe termen mediu erau de a intra treptat pe piata curselor de linie, dupa cum spunea in aprilie anul trecut Bogdan Dimitrescu, director general adjunct al companiei: “Jetran Air a avut initial ca principala activitate inchirierea aeronavelor, iar din 2008 si inchirierea in regim charter. A fost o dezvoltare pas cu pas, in urmarirea scopului de a deveni o companie de linie”. Jetran era anul trecut singura companie din Romania care actiona exclusiv pe piata de chartere si ACMI (o metoda de inchiriere a aeronavelor gata de zbor - cu tot cu personal de bord, asigurare si intretinere). Si celelalte companii locale, precum Carpatair, Blue Air sau TAROM, au oferit tot timpul servicii de curse charter, dar Jetran avea la dispozitie pentru ofertele din piata toata flota sa de opt avioane, fiind astfel mai flexibili.

 

La sfarsitul lui 2008, planurile insa s-au schimbat, conform deciziei actionarului majoritar, omul de afaceri Ovidiu Tender. “Eu am cumparat aceasta companie in aprilie 2008 si nu am facut nicio schimbare, nici in echipa de management, nici in planurile de dezvoltare”, povesteste omul de afaceri Ovidiu Tender. Spre sfarsitul anului trecut insa, omul de afaceri a decis ca administrarea companiei ar trebui sa intre intr-o noua etapa si a solicitat o insolventa voluntara, pentru a putea restructura complet compania. “Analiza facuta de administratorul judiciar este in curs de realizare, iar la sfarsitul acestei analize instanta va hotari daca e necesar ca Jetran sa intre intr-o reorganizare judiciara care va dura doi ani”, spune omul de afaceri, care vede in decizia instantei momentul zero al implicarii sale in acest proiect.

 

Ovidiu Tender asteapta decizia instantei, insa intre timp a inceput sa urmareasca evolutia Jetran: “Sper sa pot dezvolta aceasta companie cat se poate de bine; deocamdata am renuntat la propunerea fostului management de a intra pe curse de linie, asadar Jetran va ramane o companie de chartere”. Omul de afaceri admite ca semnalele dinspre touroperatori nu sunt foarte incurajatoare pentru sezonul de vara, dar spera sa aiba un grad de ocupare suficient. 

 

Odata cu inceperea reorganizarii Jetran, o parte din managementul si echipa companiei, impreuna cu Bogdan Dimitrescu, a plecat si a inceput sa lucreze la infiintarea unei noi companii aeriene, Medallion Air. “Impreuna cu investitori din domeniu si o echipa profesionista de manageri (partial formata din fosta echipa a Jetran Air) lucrez momentan la fondarea companiei aeriene Medallion Air”, spune Bogdan Dimitrescu, care mai spune insa ca nu poate da detalii despre planurile companiei. Actionarul principal al noii companii este Mirica Victor Dimitrescu, iar actionar minoritar este Cristian Gheorghe Mihalache, care au fost actionari si la Jetran Air, conform datelor Registrului Comertului.

 

Dat fiind ca Bogdan Dimitrescu spune ca nu poate da multe detalii despre viitoarea activitate a companiei, pagina de internet con­tine cateva detalii importante: Medallion Air va opera, la fel ca si Jetran Air, tot avioane McDonnell Douglas - cel mai probabil flota va fi compusa din modelul 83 al acestui tip de avion. De asemenea, informatiile de pe site-ul noii companii arata ca principalul obiect de activitate va fi tot o combinatie de operare de curse charter si ACMI. Cu alte cuvinte, managementul Medallion Air va construi un rival al Jetran Air, prin care isi vor indeplini poate in timp fostele ambitii: de a dezvolta segmentul de zboruri VIP si de a lansa, in sfarsit, zboruri de linie. 

 


In numele lor

 

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/doua-si-foarte-asemanatoare-3892327
3892327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.