Ciao, Rimini! Ciao, Notte Rosa!
Mă întreb adeseori de ce zona Rimini nu trezeşte un interes deosebit pentru români. Cred că este puţin nedrept şi acesta este şi motivul pentru care am decis să scriu un pic despre această destinaţie.
de Roxana Bălcescu, co-proprietar al agenţiei de turism şi evenimente CMB Travel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oraşul - staţiune Rimini, capitala provinciei Rimini, are o localizare extraordinară şi o ofertă generoasă, pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile.
Rimini se află la circa 117 km de Bologna, la 65 km de Ravenna şi la numai 25 km de Republica San Marino. V-am dat doar câteva puncte de reper pentru situaţia în care veniţi cu maşina proprie şi vreţi să exploraţi zona. Dacă veniţi pe calea aerului, aveţi câteva opţiuni: compania Wizz Air cu aterizare pe aeroportul Forli (la circa 56 km distanţă de Rimini), cu Windjet zbor direct sau cu Alitalia, cu punct de tranzit prin Roma, ambele cu aterizare la Rimini, pe aeroportul Federico Fellini.
Sunt sigură că nu aţi uitat ce v-am spus şi cu alt prilej, că puteţi combina destinaţiile şi aveţi şansa, în acest caz, să profitaţi şi de o oprire la Roma pentru câteva zile. Apropo de Federico Fellini, marele regizor şi scenarist italian, ştiaţi că s-a născut în Rimini? Deşi aţi crede că Rimini este numai o staţiune de vacanţă, ei bine, nu, este şi un oraş istoric. Nu mi-am propus în acest material să fac istoria oraşului, însă dacă veniţi aici, trebuie măcar o zi să v-o dedicaţi lui.
Treceţi peste Podul Tiberius, cel cu cinci arcade, vizitaţi Castelul Sismondo, templul Malatesta, un edificiu impresionant nu doar din punct de vedere al stilului, dar şi datorită impresionantelor opere de artă. Amintesc aici fresca realizată de Piero della Francesca şi celebrele basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio.Odihniţi-vă apoi în Piazza Tre Martiri, alături de localnicii care vor să se relaxeze, vizitaţi Muzeul Goţilor şi Biserica Sfântul Augustin, însă, mai presus de toate, nu rataţi Arcul lui Augustus, considerat de către localnici simbolul oraşului. Se pare că Arcul a fost construit în anul 27 î.Hr. la cererea împăratului Augustus, are 17 metri înălţime şi tronează asupra oraşului Rimini.
Rimini este practic împărţit în două, oraşul vechi cu edificii istorice interesante şi oraşul nou, cu promenada cu sute de hoteluri şi cu o nesfârşită plajă. Dacă este să vorbim despre plajă, numai în Rimini veţi găsi circa 15 km de plajă impecabilă, cu nisip fin.Prima dată când am venit aici am fost de-a dreptul impresionată. Şezlongurile sunt aliniate la dungă, iar proprietarii se întrec care mai de care să aibă cea mai grozavă plajă. Zonele sunt împărţite în parcele şi fiecare fie este numerotată, fie poartă câte o denumire, aşa încât poţi alege, spre exemplu, să faci plajă astăzi pe plaja numărul 101 doar pentru că şezlongurile sunt de culoare galbenă cu parasolar portocaliu în dungi şi nu de culoare verde. La plaja verde ai fost ieri. Este de neimaginat câte facilităţi pot oferi oamenii aceştia pe plajă, de la seifuri montate pe umbrela de soare la scrumiera ataşată pe marginea şezlongului.
Pe plajă există culoare de trecere, podeţe din lemn astfel încât să nu te arzi pe picioare de la fierbinţeala nisipului.Facilităţile plajei din Rimini pot satisface toate vârstele, de la mini cluburi cu animaţie pentru cei mici la săli de gym sau facilităţi pentru gimnastica matinală şi AcquaGym, câmpuri de beach volley şi tenis pentru cei activi. Să nu uităm de baruri, care sunt la tot pasul. Practic orice îţi doreşte sufletul se află aici!
Mai mult, majoritatea hotelurilor au încheiat acorduri cu plajele învecinate astfel încât costul închirierii a două şezlonguri cu umbrelă să fie cât mai mic. Un tarif pentru un asemenea pachet porneşte în general de la 5 euro (mai ieftin ca la noi!). A, şi dacă tot a venit vorba, bineînţeles că marea este curată, fără pic de alge.Să vorbim despre hoteluri. Ei bine, oferta este foarte amplă şi numai în Rimini veţi găsi peste 1.000 de hoteluri. Staţiunea a fost construită prin anii '60 şi poate că este un pic îmbătrânită în materie de stil. Când spun acest lucru mă refer la faptul că hotelurile sunt de regulă mici sau medii, cu camere relativ puţine şi nu au sumedenia de facilităţi cu care poate că ne-am obişnuit, de exemplu, în Turcia.Vă recomand Grand Hotel di Rimini, de 5 stele,
I-Suite, De Londres, Villa Rosa sau Milton de patru stele şi Malibu de două stele. Chiar dacă standardul nu excelează, indubitabil cine vine la Rimini se îndrăgosteşte pe loc de destinaţie. Staţiunea nu este făcută să stai în hotel precum într-un resort, ci să faci plajă, să petreci, să faci shopping şi să vizitezi. Transportul terestru public şi feroviar este impecabil şi se leagă cu tot ce este important de văzut. Veţi putea astfel vizita Republica San Marino, Bologna sau Ravenna. Ca pont, dacă veniţi la Rimini, poate că nu ar fi rău să vă abateţi şi prin micul orăşel Verucchio, la 18 km distanţă de Rimini, un orăşel încântător şi pitoresc, vestit prin castelul "Rocca del Sasso".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro