Deschiderile de primăvară
Patru hoteluri de dimensiuni medii sunt singurele flori cu care piaţa hotelieră bucureşteană speră să se facă primăvară. Toate cele patru hoteluri au în comun faptul că au început să fie construite dinainte de criză, dar situaţia financiară a ultimilor trei ani nu a permis inaugurarea lor.
Deschiderea hotelurilor Marshall din Dorobanţi, Europa Royale din zona Unirii, a fostului hotel Cişmigiu şi a hotelului de cinci stele Premier Palace din apropierea stadionului Ghencea ar putea aduce 274 de camere în plus pe piaţa din Bucureşti, adică un plus 2,6% la actuala ofertă de cazare.
După ce au tot amânat inaugurarea lor, oficialii hotelurilor şi consultanţii în turism spun că lucrările de construcţie sunt aproape de final şi că anul acesta îşi vor deschide uşile pentru a începe să amortizeze din costurile construcţiilor. Inaugurarea acestor patru hoteluri ar însemna finalizarea unor investiţii totale estimate de BUSINESS Magazin la aproape 40 de milioane de euro pe piaţa bucureşteană, unde cererea pentru cazare şi-a revenit uşor. Amânările acestor inaugurări au avut, în unele cazuri, explicaţii logistice importante: "Până pe 28 aprilie vom deschide hotelul Marshall din Dorobanţi, care va avea nu patru stele - aşa cum am spus iniţial -, ci cinci stele. Deja avem programat pentru acea dată un eveniment", a declarat Ana Maria Moanţă, directorul de marketing al agenţiei de turism Marshal Turism, deţinută de familia Antonescu. Marshal Turism mai deţine un hotel de trei stele în zona Batiştei din Bucureşti şi plănuia de mai bine de trei ani deschiderea celei de-a doua unităţi. Hotelul Marshal cu 30 de camere şi agenţia de turism au generat în 2009 o cifră de afaceri de 53 de milioane de lei (12,3 mil. euro) şi un profit de circa 267.000 de lei (62.000 de euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Noul hotel din Dorobanţi, care se va deschide anul acesta şi care va avea 64 de camere, va completa portofoliul de active pe care îl deţine familia Antonescu. Investiţia totală în acest proiect nu a fost făcută publică, însă, potrivit calculelor BUSINESS Magazin, aceasta s-ar putea ridica la 5,1-6,4 milioane de euro, dacă se ia în considerare un cost de 80.000-100.000 de euro pe construcţia unei camere de cinci stele.
Până în vară este programată şi deschiderea hotelului Europa Royale din zona Unirii, ale cărui lucrări de construcţie au fost demarate în urmă cu mai mulţi ani, iar inaugurarea a fost de mai multe ori amânată. "Din datele mele, hotelul Europa Royale s-ar putea deschide până în iulie", spune Lucian Marinescu, senior associate al companiei de consultanţă hotelieră Trend Hospitality. Pe site-ul companiei lituaniene care deţine terenul şi construcţia viitorului Europa Royale apare că hotelul se află încă în faza de construcţie. Finalizarea construcţiei unităţii hoteliere de patru stele, cu 90 de camere, a fost amânată de mai multe ori: iniţial, deschiderea hotelului era programată pentru 2010, însă, din lipsă de bani, construcţia a fost blocată, iar hotelul a fost scos la vânzare pentru 4 milioane de euro. În prezent, hotelul continuă să fie la vânzare, dar sub alte condiţii comparativ cu cele când lucrările de construcţie nu erau finalizate.
Până la finalul anului acesta va fi deschis şi hotelul de cinci stele, cu 60 de camere, ce va opera sub numele de Premier Palace. Lucrările de construcţie a hotelului care este amplasat în apropiere de stadionul Ghencea au fost demarate în urmă cu trei ani, spun oficialii companiei. Investiţia estimată la 7 milioane de euro în acest hotel este realizată de omul de afaceri Marian Dumitru, care controlează compania Premier Palace, dar şi compania de construcţii Dioma International Exim.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro