Polemicile Evului Mediu
Figura marcanta a lumii medievale, catalanul Ramon Llull (Raimundus Lullus) s-a nascut in 1232, la Palma de Mallorca, intr-o familie catalana crestina, la doar trei ani dupa ce regele Iacob I de Aragon cucerise orasul din mâinile arabilor.
O lume multiculturala, cu o componenta crestina inca neconsolidata, o solida componenta araba, si una, minoritara, ebraica. A avut o tinerete tumultuoasa, insa la 30 de ani, in urma unor experiente spirituale, viata i s-a schimbat radical. A abandonat viata de familie si de curte si, fara a intra intr-un ordin religios, s-a consacrat, pâna la moarte, unui singur tel: cunoasterea si manifestarea devotiunii fata de Dumnezeu, inclusiv prin convertirea necredinciosilor la adevarata credinta.
In "Cartea paganului si a celor trei intelepti", una dintre cele 265 care au ramas de pe urma sa, un evreu, un crestin si un musulman incearca sa convinga, prin argumente logice, un pagan de adevarurile comune celor trei religii si, apoi, fiecare in parte, de superioritatea credintei proprii. O pledoarie din secolul al XIII-lea pentru toleranta si dialog.
Ramon Llull, "Cartea paganului si a celor trei intelepti", Editura Omonia, Bucuresti, 2010
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro