Oscar 2012: "The Artist" a obţinut cinci premii. Cine sunt câştigătorii (VIDEO)
Filmul "The Artist", regizat de francezul Michel Hazanavicius, a fost marele câştigător al ediţiei de anul acesta a premiilor Oscar, obţinând cinci premii esenţiale - pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rolul principal (Jean Dujardin), cea mai bună coloană sonoră (Ludovic Bource) şi cele mai bune costume (Mark Bridges).
Coproducţia franco-belgiană "The Artist", turnată în alb-negru, este un omagiu adus epocii filmelor mute, prin intermediul poveştii unui actor îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor. Filmul a câştigat anterior şi un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, şapte BAFTA, un Goya şi şase premii César. "The Artist" devine al doilea film mut care câştigă principalul premiu Oscar, după "The Wings" din 1927, anul inaugural al galelor Oscar.
Tot cinci premii a câştigat şi filmul "Hugo", al lui Martin Scorsese - pentru cea mai bună imagine (Robert Richardson), cele mai bune efecte vizuale (Robert Legato, Joss Williams, Ben Grossmann, Alex Henning), cel mai bun montaj de sunet (Philip Stockton, Eugene Gearty), cel mai bun mixaj de sunet (Tom Fleischman, John Midgley), cea mai bună regie artistică (Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo).
Dacă Jean Dujardin devine primul francez care câştigă un premiu Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină a unui rol principal, premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar i-a revenit veteranului canadian Christopher Plummer, în vârstă de 82 de ani, pentru filmul "Beginners", unde joacă rolul unui director de muzeu care îşi trăieşte ultima dragoste cu un partener de sex masculin, după ce soţia sa moare.
Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost desemnată Meryl Streep, pentru rolul lui Margaret Thatcher din filmul "The Iron Lady". Cea mai bună actriţă într-un rol secundar este Octavia Spencer, care interpretează în filmul "The Help" o servitoare negresă în epoca mişcării pentru drepturi civile din anii '60.
Oscarul pentru cel mai bun scenariu original i-a fost decernat lui Woody Allen pentru fantezia "Midnight in Paris", iar pentru cel mai bun scenariu adaptat - lui Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash pentru "The Descendants".
Premiul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie a fost obţinut de "Rango", regizat de Gore Verbinski, iar pentru cel mai lung scurtmetraj de animaţie - de "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore", de William Joyce şi Brandon Oldenburg. Cea mai bună melodie originală este "Man or Muppet" (Bret McKenzie) tot dintr-un film cu personaje animate, "The Muppets".
Cel mai bun film străin: "A Separation", de Asghar Farhadi (Iran)
Cel mai bun documentar: "Undefeated", de TJ Martin, Dan Lindsay şi Richard Middlemas
Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Saving Face", de Daniel Junge şi Sharmeen Obaid-Chinoy
Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "The Shore", de Terry George şi Oorlagh George
Cel mai bun montaj: "The Girl with the Dragon Tattoo" (Kirk Baxter, Angus Wall)
Cel mai bun machiaj: "The Iron Lady" (Mark Coulier, J. Roy Helland).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro