Supereroii care au cucerit lumea (GALERIE FOTO)
Ce au comun Superman, Iron Man, Hulk sau Thor? Multe dintre cele mai celebre personaje de film sunt la origine eroi de benzi desenate, iar industria de film de la Hollywood şi-a dat seama de potenţialul lor comercial şi îl exploatează în continuare cu succes.
"Tatăl" personajelor de benzi desenate (comic books) este, fără îndoială, Superman, imaginat de Jerry Siegel şi Joe Shuster în 1932. Ei au vândut drepturile de folosire a personajului către casa de editură Detective Comics (DC Comics) în 1938, după care Superman a căpătat viaţă proprie în seriale de radio, programe TV, seriale de benzi desenate din ziare şi jocuri video. În 1978, Superman a căpătat statutul de vedetă internaţională, odată cu filmul cu acelaşi nume, avându-l în rolul principal pe Christopher Reeve. Clark Kent / Superman este înfăţişat ca un extraterestru de pe planeta Krypton, rătăcit pe Pământ şi care îşi foloseşte puterile supraomeneşti în slujba binelui.
La momentul ieşirii sale pe piaţă, filmul a generat încasări de 300,2 milioane de dolari la nivel global, devenind al şaselea cel mai bine vândut film din istorie şi cel mai de succes al casei Warner Bros.
Ulterior au fost lansate patru sequel-uri, cel mai recent fiind "Superman Returns" din 2006, cu Brandon Routh în rolul principal. Filmul a marcat un nou record pentru Warner Bros, cu încasări de 391 milioane de dolari la nivel mondial, devenind al nouălea în ierarhia celor mai bine vândute filme.
Casa de editură Marvel Comics se află acum în centrul atenţiei graţie vedetelor din "The Avengers" - Thor, Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye şi Black Widow, însă revenirea vine după un eşec comercial: "Ghost Rider: Spirit of Vengeance", sequel-ul de anul trecut al lui "Ghost Rider" din 2007 cu Nicholas Cage, a generat încasări de numai 45 de milioane de dolari, fiind considerat un eşec de box-office.
Hulk din "The Avengers", jucat de Mark Ruffalo, are deja la activ câteva încarnări de succes. Edward Norton a fost geniul transformat într-un uriaş monstru verde în versiunea din 2008 a lui "The Incredible Hulk", iar Eric Bana a fost eroul versiunii din 2003. Ambele filme au fost succese de box-office, cu încasări în SUA de 55,4 milioane de dolari, respectiv 62,1 milioane.
Iron Man, la rândul său, apărut ca personaj de bandă desenată în 1963, a ajuns vedetă de film în filmul cu acelaşi nume din 2008, în interpretarea lui Robert Downey Jr., care a adus încasări de 318 milioane de dolari în SUA şi 570 milioane de dolari pe plan mondial. Seria a continuat cu "Iron Man 2" în 2010", "The Avengers" din 2012 şi un "Iron Man 3" planificat pentru 2013.
Tot benzile desenate ale Marvel Comics sunt la originea celor patru filme din seria "X-Men". Cel mai nou, "X-Men Origins: Wolverine" (2009), centrat pe povestea supereroului Wolverine, interpretat de Hugh Jackman, a avut un buget de 150 de milioane de dolari şi a adus încasări globale de peste 348 milioane de dolari.
Alte personaje de benzi desenate recent transpuse pe ecran sunt John Carter din filmul cu acelaşi nume, interpretat de Taylor Kitsch, Batman, care se întoarce pe ecrane în iulie în "The Dark Knight Rises", cu Christian Bale, şi Omul-Păianjen, interpretat de Andrew Garfield în "The Amazing Spider-Man", cu premiera tot în iulie.
Sursa foto: ibtimes.com
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro