Zece motive pentru care nu merită să vezi filmul despre viaţa lui Steve Jobs
Noul film "Jobs" stă să apară în cinematografe, iar părerile legate de felul în care este suprinsă viaţa creatorului Apple sunt împărţite. Deşi anii din tinereţe sunt reflectaţi într-un mod extrem de profesionist, filmul pare incoerent. Iată zece motive pentru care nu merită să vezi filmul despre viaţa lui Steve Jobs.
1. Acţiunea este mult prea condensată, iar personajul principal îşi modifică trăsăturile de la o jumătate de oră la alta. Condensarea a 24 de ani în două ore nu a fost reuşită cu succes de către regizor.
2. Deşi actorul care interpretează rolul lui Steve Jobs, Ashton Kutcher, s-a pregătit mult timp pentru a putea imita gesturile şi postura creatorului Apple, felul în care vorbeşte este departe de prestaţiile lui Jobs. În plus, Kutcher poate trece cu greu drept Jobs, dată fiind notorietatea sa din alte roluri.
3. Acţiunea filmului redă povestea Apple până în anul 1996. Marile succese ale companiei, iPhone şi i Pad nici măcar nu sunt amintite.
4. Celebrul conflict dintre Jobs şi Bill Gates, cauzat de furtul unor idei de către creatorul Microsoft, este redat într-o secvenţă de doar zece secunde.
5. Filmul pare compus din bucăţi ale unor pelicule diferite. Legătura între etapele dezvoltării Apple se face brusc.
6. Viaţa lui Jobs nu este explicată clar pentru necunoscători. Iubita lui Jobs rămâne însărcinată, el nu admite că ar fi tatăl bebeluşului, dar îşi numeşte proiectul de calculator Lisa, după numele fetiţei, apoi recunoaşte copilul doar la presiunea avocatului.
7. Viteza de derulare a acţiunii este prea mare. Doar o singură scenă din film durează mai mult de două minute.
8. Latura de tiran a lui Jobs (colegii săi îl descriau drept cineva care acţionează fără să gândească, ia decizii de multe ori absurde fără să se consulte cu nimeni, nu se ţine de promisiuni, nu respectă obligaţii, nu vine de multe ori la întâlniri sau şedinţe şi este adesea iresponsabil) este prea puţin suprinsă.
9. Relaţia lui Jobs cu familia este inexistentă. Mama sa apare timp de câteva secunde în două scene, iar tatăl său este, de asemenea, o prezenţă episodică.
10. Legăturile lui Jobs cu titanii din Silicon Valley sunt prezentate mult prea succint. Nu se menţionează nimic despre relaţia sa cu Google, Tim Cook sau Eric Schimdt.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro