Mâncarea care pică din cer, la propriu, două zile pe an. E considerată o delicatesă
În fiecare primăvară, locuitorii din Oaxaca aşteaptă venirea chicatanas - o furnică zburătoare care a devenit o adevărată delicatesă în multe restaurante de lux.
"Plouă cu furnici, la propriu", povesteşte Gabriel Hernandez Cruz, un profesor care locuieşte la marginea oraşului situat în sudul Mexicului. "Cad din cer, aşa că e uşor să le strângi în grămezi şi apoi să le pui pe plită."
Furnicile zburătoare, numite chicatanas, părăsesc cuibul şi încep să zboare la altitudine mică. "Nici nu sunt greu de prins", explucă Cruz. "Sunt lente şi de cele mai multe ori se prăbuşesc pe pământ, dar copiilor le place să alerge după ele şi să le adune."
Ele apar însă doar două zile pe an, acesta fiind şi motivul pentru care lumea e atât de nerăbdătoare. Chef Ricardo Arellano îşi aduce aminte cum le gătea mama sa: "Le punea pe tortilla, alături de boabe de fasole şi brânză", povesteşte el.
Sursa: BBC
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro