Cum se construieste o casa la minut
Realizate din beton sau alte materiale, locuintele prefabricate au marele avantaj al rapiditatii constructiei care, mai nou, ii atrage si pe cei cu o situatie materiala peste medie.
Segmentul de populatie vizat de producatori il reprezinta cei cu o situatie materiala buna, desi nu suficient de bogati incat sa-si comande o locuinta construita in mod traditional cu un design deosebit, dar care vor totusi sa aiba o casa proiectata de un arhitect cat mai cunoscut si cat mai ecologica posibil.
Pentru ridicarea unor astfel de locuinte se prefera fie construirea casei sub forma de module in fabrica si asamblarea lor pe santier, fie construirea bucatariei, a bailor si a spalatoriei in fabrica, iar restul casei e ridicat la fata locului, scrie San Francisco Chronicle, care da exemplul a doua companii proaspat infiintate din Bay Area, specializate in astfel de constructii - Simpatico Homes din Emeryville si HybridCore Homes din Santa Rosa.
Ambele firme lucreaza in parteneriat cu arhitecti si se axeaza pe modele arhitecturale preexistente, din care clientii isi pot alege ce li se potriveste mai bine. Casele astfel realizate sunt dotate cu cele necesare alimentarii cu energie solara, au incalzire prin podea, acoperis acoperit cu vegetatie si sistem de captare a apelor pluviale.
Companiile specializate in construirea unor asemenea locuinte spera sa le faca accesibile unui segment mai larg de populatie, prin colaborarea cu dezvoltatori de complexuri rezidentiale. Exista insa si dezvoltatori de locuinte scumpe care vor parteneriate pentru utilizarea anumitor module, ceea ce le-ar permite sa construiasca in zone cu case deja existente, fara a deranja prea tare vecinii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro