Dati un ban pentru stiinta

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 24 iulie 2011 37 afişări

Dupa artisti si mici intreprinzatori, oamenii de stiinta ajung si ei sa descopere beneficiile asa-numitului "crowd funding" (colectarea de donatii, de obicei prin internet, de la un numar mare de sustinatori sau admiratori ai unei cauze).

Impinsi de nevoia de finantare suplimentara, doi biologi americani care cautau fonduri pentru a studia o specie de prepelita din Mexic au obtinut bani apeland la site-ul Kickstarter.com, oferind donatorilor diverse obiecte, de la tricouri cu imaginea prepelitei la carti cu autograf sau posibilitatea de a da nume unei astfel de pasari, in functie de suma donata.

La randul sau, o organizatie caritabila din Marea Britanie, Cancer Research UK si-a infiintat propria pagina pe un site de crowd funding, Kiva, unde se propun proiecte deja aprobate de oameni de stiinta, pentru care se cauta finantare alternativa celei deja acordate de organizatie, iar publicul care doneaza alege proiectele pe care le sustine.

Pe de alta parte, un om de stiinta italian trecut deja prin chinurile obtinerii de fonduri incearca sa puna pe picioare un site de crowd funding, Open Genius Project, care sa le asigure finantare celor care doresc sa inceapa diverse cercetari, dupa ce propunerile le sunt aprobate de oameni de stiinta.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/dati-un-ban-pentru-stiinta-8520044
8520044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.