Teroare la Londra: au năvălit buburuzele canibale
Simpaticele buburuze nu sunt chiar atât de inofensive pe cât par, lucru dovedit de o specie asiatică pornită la cucerit lumea.
Introdusă în America de Nord pentru contribuţia sa la stârpirea păduchilor de plante, buburuza arlechin s-a extins şi în alte părţi ale lumii, cum ar fi Marea Britanie, unde a devenit o problemă. Deşi se achită cu poftă de sarcinile sale de devoratoare de păduchi de plante, buburuza asiatică nu se dă în lături de la a consuma ouă, larve şi chiar alte buburuze, astfel încât s-a îmulţit peste măsură, iar mai nou, intră să ierneze în casele oamenilor, unde preferă tocurile geamurilor. Deranjată, umblă pe pereţi sau pe perdele, pe care le pătează, secretând o substanţă galbenă.
Noel Shiel, reprezentantul unei firme de curăţenie, a declarat pentru The Independent că incidenţa petelor pricinuite în locuinţe de buburuzele buclucaşe a crescut de trei ori în acest an, inclusiv în locuinţe din cartierele de lux ale Londrei. Ambasada Siriei din Londra a avut "o mare problemă" cu buburuzele în acest an, conform lui Shiel. "E o adevărată invazie, sunt aproape în fiecare casă", spune el.
Varietatea canibală de buburuză asiatică, mai mare decât cele obişnuite din Marea Britanie, a fost observată pentru prima dată aici în 2004, iar între timp s-a înmulţit cu viteză, devenind una dintre cele mai prolifice de pe teritoriul insular, în timp ce populaţia speciilor autohtone a scăzut cu circa 30%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro