Unde ne-ascundem de sfarsitul lumii (VIDEO)
Desi incheiat, razboiul rece nu a disparut de tot, in urma sa ramanand o parte din pregatirile facute pentru eventualitatea unei noi confruntari armate.
Asa stau lucrurile cu diversele cladiri gandite sa adaposteasca un numar de persoane in cazul izbucnirii unui razboi, care astazi si-au pierdut utilitatea si au ajuns doar o povara pentru proprietari. Institutiile care le detineau insa, printre care si Ministerul Apararii din Marea Britanie, le-au scos pe cele inutile la vanzare, cum ar fi un buncar construit in 1954 in zona Devon, cumparat de doi localnici in anul 2000.
Proiectat astfel incat sa reziste unui atac cu bomba, buncarul are pereti grosi de un metru si este dotat cu numeroase incaperi ce pot adaposti circa 150 de oameni. Izolatia adapostului este atat de buna, incat nici dupa mai bine de cincizeci de ani de la construirea sa nu a fost patruns de umezeala.
La momentul cumpararii, cei doi proprietari si-au asumat un risc, Ministerul Apararii impunand o perioada de zece ani in care avea dreptul sa se razgandeasca. Cum insa cei zece ani au trecut, investitorii pot sa vanda buncarul la o suma de cateva ori mai mare decat cea pentru care l-au luat. Au deja oferte de la banci si firme de avocatura care vor sa-l foloseasca pentru stocat arhive, de la firme care ofera servicii de stocare de valori sau firme de IT. Pretul orientativ este de circa 850.000 de euro.
Interesata de achizitie s-a aratat chiar si o companie din California, specializata in preluarea de adaposturi subterane din toata lumea, pe care le amenajeaza cu tot confortul si le vinde celor ce vor sa se asigure ca vor trece cu bine peste sfarsitul lumii. Compania, denumita Vivos, isi face reclama speculand tocmai frica unora de diverse catastrofe, promitandu-le potentialilor clienti ca adaposturile gen hotel subteran pe care le ofera ea ii pot feri de pericolele reale sau imaginare despre care sunt avertizati din toate partile pe internet.
Iar cu atatea predictii cum ca lumea se va sfarsi curand, fie de la pastori americani, fie de la mayasi, un buncar bine utilat este o investitie excelenta. Proprietarii celui din Devon si-ar dori insa sa-l vada mai degraba muzeu al razboiului rece sau galerie de arta subterana decat adapost exclusiv pentru cineva.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro