(P) Trei criterii după care ar trebui să alegem un televizor LED
Când vine vorba de cumpărarea unui televizor LED, trebuie să ştim încă dinainte câteva caracteristici care ne interesează, pentru a restrânge varietatea uriaşă de modele şi de preţuri ale televizoarelor de pe piaţă. Cu atât mai mult cu cât, în prezent, aproape totă oferta disponibilă este alcătuită din televizoare cu ecran LED.
TV LED - oferte
Alegerea va fi una mai uşoară dacă ştim din start ce anume ne dorim şi la ce anume ar trebui să fim atenţi la achiziţia unui televizor online sau din magazin.
1. Preţul unui TV LED
Bugetul este un criteriu foarte important, dacă nu cumva chiar cel mai important în alegerea televizorului dorit, corelat cu diagonala televizorului şi cu funcţiile acestuia. În funcţie de bugetul pe care îl ai este recomandat să studiezi diferenţe de preţ la mai mulţi furnizori, comparând acelaşi produs. În cazul în care deţii un card de cumpărături, caută un magazin online care acceptă plata în rate fără dobândă.
TV LED - oferte
În fine, la alegerea televizorului tv LED poţi opta şi pentru filtrul pe care majoritatea site-urilor serioase îl au, de selectare doar a acelor televizoare care se încadrează în bugetul tău: de exemplu, sub 2000 de lei. Selecţia poate fi făcută şi pe brand-uri sau pe diagonalele ecranului.
2. Diagonala unui TV LED
După ce am stabilit bugetul, ne putem uita la al doilea cel mai important aspect al unui televizor LED. Diagonala televizorului trebuie aleasă în funcţie de mărimea încăperii în care va fi amplasat şi de distanţa maximă de la care vom privi la el, pentru a nu ne strica vederea, dar şi pentru a putea vedea detaliile cu uşurinţă.
TV LED - oferte
Utilizarea unui televizor online cu o diagonală mare într-o cameră care nu permite vizionarea de la distanţă corespunzătoare va însemna o percepere calitativă slabă a imaginii chiar dacă avem un televizor LED de înaltă rezoluţie şi fidelitate.
Astfel, dacă priveşti de la o distanţă de maximum 2,5 metri, nu ai nevoie de un televizor cu diagonala mai mare de 61 de centimetri. Pe măsură ce creşte distanţa, creşte şi diagonala televizorului. Astfel, de la 3 metri ai nevoie de un televizor de 66 cm în diagonală, de la 4 metri de un televizor cu 94 cm, iar de la 5 metri de un televizor cu diagonala de 107 centimetri. Pentru distanţe mai mari, poţi cumpăra şi televizoare cu diagonala mai mare de atât.
3. Rezoluţia şi rata de refresh a televizorului
Despre rezoluţia unui televizor trebuie să ştim că există televizoare HD Ready (1366x768 pixeli), Full HD (1920x1080), 4K şi 8K. Ultimele două sunt însă foarte scumpe încă, iar cele în 8K sunt momentan chiar inutile, dat fiind că nu prea există conţinut filmat 8K pentru a putea fi vizualizat.
Recomandabil ar fi ca, indiferent de diagonala televizorului cumpărat, să căutaţi o rezoluţie de 1080p, adică o rezoluţie de 1920x1080 pixeli, cu imagini afişate în modul progressive, pentru a te putea bucura de o imagine clară şi cu un nivel de detalii superior.
Pe lângă rezoluţie, orice televizor are ceea ce se numeşte rata de refresh, adică viteza cu care este afişată imaginea pe ecran: de câte ori pe secundă imaginea de pe ecran este afişată complet.
Rata de refresh este măsurată în herţi sau hertzi. Astfel, pe piaţă există televizoare LED cu rate de refresh de 60 Hz, 120 Hz, 240 Hz, 480 Hz etc. Un televizor online cu o rată de refresh de 120 Hz va afişa o imagine completă de 120 de ori pe secundă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro