Tineri manageri de top 2016: Alexandru Ionuţ Tănase, asociat coordonator Transvilvania CITR
36 DE ANI / ASOCIAT COORDONATOR TRANSILVANIA (FILIALELE BRAŞOV, CLUJ, SIBIU, ORADEA, SATU MARE) / CITR
CIFRĂ DE AFACERI 2015: 7,9 milioane de euro
CIFRĂ DE AFACERI 2014: 5,8 milioane de euro
Alexandru Tănase consideră că integrarea sa în structura de asociere a CITR la mai puţin de un an de la angajarea în companie reprezintă cea mai importantă realizare din cariera sa profesională de până acum. În prezent, el coordonează activitatea a patru echipe conduse de patru manageri şi este responsabil pentru managementul companiei şi ofertarea în Transilvania, în conformitate cu hotărârile luate de consiliul director al CITR.
Filialele aflate în responsabilitatea sa (Braşov, Cluj, Sibiu, Oradea, Satu Mare) au atins anul trecut o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 2,5 milioane de euro, peste aşteptările previzionate. „Atât din punctul de vedere al bugetului realizat în paralel cu cel planificat, al încasărilor, al lichidităţii şi al creşterii cifrei de afaceri comparativ cu anul 2014, ne-am îndeplinit obiectivele şi, în unele cazuri, le-am depăşit cu procente încadrate între 2% şi aproximativ 30%“, descrie Tănase rezultatele obţinute în 2015. Şi-a început cariera în 2004, la sucursala din Cluj-Napoca a Băncii Transilvania, la scurt timp după absolvirea Facultăţii de Ştiinţe Economice (secţia Finanţe-Asigurări) a Universităţii Babeş-Bolyai. A făcut consultanţă bancară în cadrul Băncii Transilvania până în 2006, când a trecut la Bancpost – Business Centre Braşov, unde a devenit în 2008 director adjunct corporate.
În acelaşi an s-a mutat la sucursala din Braşov a băncii Millennium pe postul de director al sucursalei, pe care l-a ocupat până în 2011, când a optat pentru o carieră în domeniul insolvenţei, începută la o companie de profil din Braşov şi continuată la CITR. A fost o schimbare hotărâtoare pentru tânărul care la vremea aceea avea 30 de ani şi acumulase deja o vastă experienţă în banking, trecând de la jobul de administrator de cont la cel de director adjunct corporate şi director de sucursală. Cu scopul de a se pregăti pentru o carieră în noul domeniu, a obţinut diploma de practician în insolvenţă definitiv, dar a absolvit şi cursurile masterului de la Facultatea de Drept şi Sociologie a Universităţii Transilvania Braşov, unde s-a specializat în drept.
„După ce am făcut acest pas, am realizat că trebuie să definesc clar nişa către care mă îndrept, pentru a fi un adevărat profesionist în domeniu. În cele din urmă, am ales partea de restructurare şi insolvenţă, deoarece se preta perfect aspiraţiilor mele de antreprenor, cât şi experienţei mele de consultant economic-financiar“, descrie tânărul experienţa trăită. Aceasta a fost o provocare pentru că a trebuit să parcurgă paşii fireşti ai debutului în profesie şi a avut nevoie de o schimbare de mentalitate, plecând de la viziunea bazată exclusiv pe partea economică şi ajungând la o viziune 360°, ce ţine cont şi de situaţia juridică, de contextul legal, de nevoi, dar mai ales de limite, potrivit lui Alexandru Tănase.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro