Petrom investeşte 2,5 milioane de euro într-o campanie de CSR
Responsabilitatea socială corporatistă este un concept care a căpătat amploare în România ultimilor zece ani. Fiind relativ nou, doar companiile mari şi-au permis să deruleze campanii de CSR care să aibă impact.
OMV Petrom este una dintre companiile care au dezvoltat o platformă solidă de comunicare în zona responsabilităţii sociale, iar într-una din campaniile recente, „Ţară, ţară, vrem campioane", compania a ales să susţină o disciplină sportivă ce a adus, de-a lungul timpului, numeroase motive de mândrie.
Începutul campaniei datează din 2006, atunci când OMV Petrom a început colaborarea cu Fundaţia „Casa Campioanelor", organizaţie în fruntea căreia se află antrenoarea Mariana Bitang şi care îi are ca membri pe Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Octavian Belu, Ilie Năstase şi alţi sportivi. Gimnastica, spune Iliana Stănculeţ, corporate brand manager al OMV Petrom, este sportul care i-a atras încă de la început, fiind disciplina care a adus României cele mai multe medalii, precum şi recunoaştere la nivel internaţional.
Campania, spune Iliana Stănculeţ, a venit dintr-o nevoie reală. Cei doi antrenori ai lotului naţional de gimnastică, Octavian Belu şi Mariana Bitang, sunt cei care au solicitat sprijinul companiei pentru proiect, iar la dezvoltarea platformei de comunicare s-a lucrat alături de Leo Burnett & Target. Pentru transmiterea mesajelor din cadrul campaniei a fost folosit microsite-ul special vremcampioane.protv.ro, precum şi spoturi TV, radio sau flyere. Un element important al campaniei a fost, de asemenea, folosirea social media.
Sponsorizarea acordată pentru lotul naţional de gimnastică şi pentru susţinerea programului naţional de selecţie, respectiv acordarea a 150 de burse pe o perioadă de trei ani, este în valoare de 2,5 milioane de euro, conform datelor oferite de Petrom.
„În cadrul campaniei «Ţară, ţară, vrem campioane!», ştim că ideea de performanţă a ajuns cel puţin la cele 1.700 de tinere sportive care au participat la preselecţie. Ne imaginăm că mesajul nostru a avut un impact şi mai puternic asupra celor care au trecut de preselecţie şi care vor merge în cantonament. Mai departe, 180 vor ajunge în următoarea etapă şi probabil în final trei vor deveni sportive de performanţă. Şi trei vise împlinite reprezintă un nou capitol scris în cadrul poveştii performanţei româneşti şi în viaţa câştigătoarelor", spune Iliana Stănculeţ.
La campanie au participat peste 1.700 de tinere gimnaste din Constanţa, Deva, Timişoara, Oneşti şi Bucureşti. În lunile iulie şi august se vor organiza tabere pentru evaluarea gimnastelor selectate. Ele vor fi observate de către antrenori din cadrul mai multor cluburi, pentru ca în final 180 dintre ele să fie alese pentru participarea în programul de pregătire 2014-2016.
„Anul trecut OMV Petrom şi-a luat angajamentul să susţină activitatea lotului naţional de gimnastică feminină în vederea pregătirii pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016", spune Stănculeţ. „În plus, pentru asigurarea continuităţii performanţei şi în următorii ani susţinem şi programul naţional de selecţie care are ca obiectiv descoperirea unor talente care ar putea face parte din viitorul lot naţional al României."
„O astfel de iniţiativă de încurajare este singurul mod prin care păstrăm cel mai performant sport al românilor la acelaşi nivel de până acum. O nouă generaţie de tinere gimnaste are nevoie de ani întregi de antrenamente şi concursuri până să reprezinte România la competiţii internaţionale şi să lupte de la egal la egal cu marile puteri ale lumii precum Rusia, SUA sau China, aşa că trebuie să ne gândim la viitorul gimnasticii încă de pe acum", spun oficialii Petrom.
Conceptul de responsabilitate socială corporatistă, deşi văzut de mulţi drept o formă de advertising, poate aduce reale beneficii societăţii în cadrul căreia o companie funcţionează. Indiferent că este vorba despre investiţii în educaţie, în mediul înconjurător sau în sport, responsabilitatea trebuie privită ca un aspect cât se poate important în desfăşurarea unui business.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro