Pro si contra francizei

Postat la 09 februarie 2006 1 afişăre

Desi balanta pare echilibrata, statisticile arata ca o afacere demarata in regim de franciza are de cinci ori mai multe sanse de reusita decat in cazul unui start-up.

Desi balanta pare echilibrata, statisticile arata ca o afacere demarata in regim de franciza are de cinci ori mai multe sanse de reusita decat in cazul unui start-up.

PUNCTE TARI

  • Notorietatea brandului sub care activeaza francizatul (agentia)
  • Instruirea si asistenta permanenta pe care francizorul (reteaua de publicitate) le  ofera partenerului sau pe perioada de derulare a afacerii in franciza
  • Beneficiul folosirii unor baze de clienti comuni ai retelei de franciza, precum si beneficiul campaniilor de promovare realizate la nivel global
  • Raportul de succes al afacerile demarate in sistem de franciza fata de cea a afacerilor "pe cont propriu", in afara unei retele, este  de 5:1.

PUNCTE SLABE

  • Obligatia francizatului de a achita anumite taxe si contributii francizorului 
  • Obligatia francizatului de a respecta intocmai regulile, principiile si standardele impuse de francizor
  • Riscul francizorului de a nu face cea mai buna alegere. Partenerul poate fi incapabil sa conduca afacerea in aceleasi conditii de eficienta si poate dauna imaginii retelei
  • Imposibilitatea francizorului de a avea un control atat de strict incat sa previna orice incercare sau modalitate de fraudare a intereselor (financiare) ale francizorului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pro si contra francizei
/media-marketing/pro-si-contra-francizei-976549
976549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.