Compania românească care a construit primul robot pentru testarea dispozitivelor cu touchscreen. Poate imita gesturile umane
Rinf tech, companie românească specializată în furnizarea de soluţii tehnologice integrate, a dezvoltat un sistem de testare automată pentru dispozitive cu touchscreen. Aflat momentan în faza de prototip, robotul de concepţie românească va putea fi folosit începând cu anul viitor la scară largă pentru servicii de testare automată atât pentru companii din telecom sau it, cât şi din industria producătoare auto sau în transporturi.
ELEMENTUL DE NOUTATE:
Sistem de testare automată pentru dispozitive cu touchscreen care are capacitatea de a imita gesturile umane.
EFECTELE INOVAŢIEI:
Robotul IQ Matt poate face aceleaşi acţiuni ca un tester uman care lucrează cu un touchscreen. Poate face tap, swipe, pinch in, pinch out, twist, zoom in, zoom out. Însă spre deosebire de un tester uman, robotul poate face testarea cu o viteză mai mare şi cu precizie; în plus, poate îndeplini cicluri lungi de testare, de peste 24 de ore.
DESCRIERE:
IQ Matt este un sistem de testare automată pentru dispozitivele cu ecran tactil. Robotul poate să testeze orice tip de touchscreen, inclusiv telefoane inteligente sau tablete, şi se adresează companiilor care au nevoie de servicii de testare software şi hardware cu un grad înalt de precizie, rapide şi flexibile. Dezvoltarea IQ Matt este finanţată exclusiv de către firma de software RINF Tech şi a început în luna august a anului trecut; pe parcursul celor 15 luni, în faza de cercetare şi dezvoltare, s-au implicat opt persoane, care se ocupă de aspectele tehnice, dar şi de business.
Acţiunile de testare a robotului se stabilesc în scenarii scrise într-un limbaj comun de programare (scripting), fie de către echipa RINF Tech, fie de către client, în funcţie de alegerea sa. Verificarea acţiunilor se face prin intermediul unei camere care înlocuieşte văzul unui tester uman. Camera verifică aşezarea butoanelor şi a elementelor de design pe ecran, verifică dacă textele sunt afişate corect, viteza de afişare şi multe alte detalii ce pot fi adăugate în algoritmul din spatele ei.
Deocamdată, IQ Matt este în faza de prototip. „În următoarele luni, ne vom concentra pe dezvoltarea primei versiuni comerciale. Robotul completează oferta noastră pe Quality Assurance şi va fi disponibil ca serviciu de testare, într-un model flexibil şi scalabil, asigurat de echipa noastră de experţi şi adaptat nevoilor clienţilor”, a spus Jacek Kurzyca, product development manager la RINF Tech. „Lucrăm în acest moment la finalizarea detaliilor de comercializare”, adaugă el.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro