Reportaj: Ce se intampla in Vegas ramane in Vegas (GALERIE FOTO)
Pentru cei mai putin de doua milioane de locuitori, Las Vegas este un oras banal si aglomerat. Pentru restul lumii insa, este orasul cazinourilor, al petrecerilor interminabile si al casatoriilor la minut.
In linii mari, Las Vegas inseamna un singur bulevard, cunoscut de toata lumea drept "the strip", pe care sunt situati toti zgarie-norii orasului, numai hoteluri. cazinouri uriase si magazine, restul orasului fiind limitat la cladiri de apartamente si la case cu cel mult cateva etaje.
Ziua, totul este linistit, aproape pustiu as putea spune, prin comparatie cu agitatia care incepe dupa ce se lasa seara. Fiecare hotel are o tema: Luxor este orientat pe specificul egiptean, avand chiar un Sfinx si o piramida la intrare, New York New York reproduce toate cladirile importante de pe insula Manhattan, Parisul propune un Tour Eiffel si un Arc de Triumf cam la jumatatea dimensiunii celor originale, Caesar's Palace este construit pe arhitectura si designul specifice Romei antice, iar Venetian imita canalele si podurile venetiene. Toate sunt insa la fel, ridicate pe 40-50 de etaje, avand intreg parterul un urias cazino alaturi de care isi mai gasesc loc si cateva magazine, cafenele si restaurante.
Merita neaparat de vazut faimosul Bellaggio, hotelul in care George Clooney si echipa sa incearca sa dea lovitura in filmul Ocean's Eleven, si, bineinteles jocul de apa din uriasa fantana din fata hotelului. Cat pentru priveliste, viata de noapte a Vegas-ului se vede cel mai bine din turnul Eiffel, in timp ce restul orasului, asa cum il stiu mai degraba doar locuitorii, se vede din Stratosfera, un turn situat in nordul orasului, unde inca sunt cladiri in constructie, iar oamenii sunt mai putin rafinati.
"Numarul turistilor a scazut anul trecut, pe fondul crizei", spune Matt, un tanar taximetrist mutat in Las Vegas de cativa ani, lucru care s-a vazut in intreaga economie a orasului. Hotelurile nu au mai fost la fel de pline, cazinourile au inregistrat scaderi ale incasarilor, un minus de 5 miliarde de dolari, dupa spusele lui Matt, unele dintre ele ajungand chiar in prag de faliment, iar veniturile taximetristilor s-au diminuat si ele. "Nu ma plang insa. Am propriul apartament si cu cei 3.000 de dolari castigati pe luna, chiar daca in 2008 suma era in unele luni chiar dubla, duc un trai decent".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro