37% dintre români cred că situaţia financiară personală se va îmbunătăţi anul viitor
Unul din trei clienţi ai instituţiilor financiare nebancare consideră că economia României se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, în timp ce 21% dintre ei apreciază că situaţia economică va rămâne stabilă în 2014, arată un studiu realizat de compania britanică de cercetare YouGov la iniţiativa Provident Financial România. Studiul a fost efectuat în perioada octombrie-noiembrie 2013 pe un eşantion de 837 de respondenţi din rândul clienţilor instituţiei financiare nebancare.
În plus, 37% dintre respondenţi apreciază că situaţia financiară personală se va îmbunătăţi anul viitor, fie pentru că se aşteaptă să câştige mai mulţi bani, fie pentru că au în vedere schimbarea locului de muncă în 2014. 1 din 3 participanţi la studiu se aşteaptă la o situaţie stabilă comparativ cu 2013.
Pe de altă parte, principala îngrijorare pentru 64% dintre cei chestionaţi o reprezintă presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale. Aproape jumătate asociază creşterea acestor cheltuieli cu creşterea facturilor de utilităţi, o tendinţă firească în perioada sezonului rece, precum şi cu scumpirea alimentelor, la care se aşteaptă 20% dintre cei chestionaţi.
În acest context, românii sunt tot mai atenţi la cheltuielile zilnice şi caută să ia cele mai bune decizii privind bugetul personal. 68% dintre respondenţi susţin că au acordat mai multă atenţie cheltuielilor curente în ultimul an, în timp ce 7 din 10 au optimizat anumite investiţii, precum cele pentru vacanţe, socializare sau bunuri de folosinţă îndelungată, pentru o mai bună gestionare a bugetului personal.
”Cercetarea confirmă preocuparea clienţilor noştri pentru asigurarea unui buget personal echilibrat, prin luarea unor decizii financiare responsabile. Pe de o parte, 91% dintre respondenţi au spus că se gândesc foarte atent înainte de a lua un credit şi că împrumută doar sume de bani potrivite situaţiei lor financiare. în acelaşi timp, 68% dintre respondenţi au declarat că, deşi au un venit stabil, le-ar fi dificil să acceseze rapid o sumă de bani într-o situaţie specifică. Vom continua să împrumutăm într-un mod responsabil şi cu costuri fixe acest segment de populaţie adesea trecut cu vederea de alte instituţii financiare şi să le oferim astfel posibilitatea clienţilor noştri de a face dintr-o oportunitate o poveste frumoasă”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România şi Bulgaria.
O treime dintre participanţii la studiul realizat de YouGov la iniţiativa Provident Financial România apelează la împrumuturi pentru a spori confortul vieţii de familie şi unul din cinci împrumută pentru cheltuieli legate de educaţia copiilor.
Potrivit studiului, cel mai utilizat produs financiar rămâne cardul de credit, cu o pondere de 47% dintre respondenţi, urmat de asigurarea de locuinţă, cu 39% şi asigurarea de viaţă, cu 20%.
Cercetarea YouGov face parte dintr-o iniţiativă desfăşurată în rândul clienţilor grupului britanic International Personal Finance (IPF) în şase dintre ţările unde acesta este prezent: România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Mexic. Rolul sondajului este de a identifica modalitatea în care consumatorii percep climatul socio-economic şi care sunt cele mai importante probleme pentru aceştia.
Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,5 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune şi una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
În cei 7 ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de aproape 25 de milioane de euro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro