Acţionarii Bursei de Valori au aprobat planul de afaceri actualizat al Contrapărţii Centrale şi participarea la majorarea de capital

Autor: Tibi Oprea Postat la 03 septembrie 2024 12 afişări

Acţionarii Bursei de Valori au aprobat planul de afaceri actualizat al Contrapărţii Centrale şi participarea la majorarea de capital

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB) a obţinut marţi aprobarea acţionarilor pentru a mandata Consiliul să aprobe Planul de afaceri actualizat al Contrapărţii Centrale (CCP.RO), supus acţionarilor CCP.RO în adunarea generală ordinară a acestora din 4/5 septembrie.

Totodată, acţionarii BVB au aprobat mandatarea Consiliului de a participa în calitate de acţionar al CCP.RO la orice operaţiune/operaţiuni de majorare a capitalului social, în limita valorii de maximum 3 mil. euro, astfel cum sunt prezentate în Planul de afaceri actualizat.

Contrapartea Centrală, proiectul pentru derivate al Bursei de Valori Bucureşti demarat în 2019, se află încă în aplicaţia de autorizare iniţiată în ianuarie 2023, pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Banca Naţională a României au prelungit termenul iniţial de depunere a docu­mentelor suplimentare până la 8 decembrie, la cerinţa BVB.

„Autorităţile se vor uita peste documentaţie şi aşteptăm un răspuns în maximum 30 de zile de la depunerea ultimului document în cadrul dosarului“, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, în emisiunea de business ZF Live.

„Ar trebui ca mai devreme de primăvară să fie declarat dosarul complet şi apoi mai sunt maximum şase luni în care să primim autorizaţia. În a doua parte a anului viitor ne aşteptăm să avem Contrapartea operaţională şi să facem tranzacţii cu instrumente financiare derivate.

Pentru ca noile costuri să fie acoperite şi proiectul CCP să fie finalizat, este nevoie de o majorare de capital de până la 5 milioane de euro, care să transforme acest caz nou într-unul sustenabil. Citeşte aici mai multe detalii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actionari,
aprobare,
afaceri,
plan,
bursa,
participare,
valori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.