Angajatorii preferă mai degrabă să “fure” oameni de la concurenţă decât să descopere noi talente

Postat la 04 aprilie 2017 34 afişări

Este ruşinos, dar în acelaşi timp adevărat, faptul că firmele preferă să angajeze candidaţi care au deja un alt loc de muncă, defavorizându-i astfel pe cei care au rămas fără job, dar care încearcă din toate puterile să renunţe la statutul de şomer. Mai presus de acest aspect, majoritatea angajatorilor preferă să-i contacteze pe oamenii care au deja un loc de muncă şi să-i întrebe “Veţi lua în considerare posibilitatea de a lucra pentru noi?”, scrie Liz Ryan pentru revista americană Forbes.

Angajatorii preferă mai degrabă să “fure” oameni de la concurenţă decât să descopere noi talente
Astfel, posibilii candidaţi sunt numiţi “candidaţi pasivi”. Ei nu devin candidaţi pentru un job decât atunci când cineva din cadrul unei companii îi contactează pe nepusă masă.
 
De ce angajatorii preferă să recruteze persoane ale căror CV-uri le găsesc pe LinkedIn (oameni care probabil nici nu a auzit de companie) în detrimentul persoanelor care au investit timp şi energie pentru a comunica cu firma?
 
Frica de a face o greşeală în a angaja pe cineva este atât de omniprezenţă încât unii angajatori îi judecă pe candidaţi după statutul lor de angajat/şomer chiar dacă acest aspect nu are nicio legătură cu talentul sau inteligenţa lor.
 
Există o mulţime de motive pentru care oamenii inteligenţi sunt concediaţi sau îşi dau demisia. Dacă eşti şomer nu înseamnă că nu eşti capabil să îndeplineşti anumite sarcini.
 
Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.