Anomalia din Germania a epidemiei de coronavirus: rate mari de infectare, dar puţine decese. Care este secretul
Rata mare a analizelor medicale şi vârstele pacienţilor ar putea explica o anomalie referitoare la epidemia de coronavirus observată în Germania - numărul relativ mic al deceselor în pofida numeroaselor cazuri de infectare, informează cotidianul Financial Times.
Criza coronavirusului a lovit Germania cu forţă totală. Infecţiile au crescut rapid, şcolile, fabricile şi barurile au fost închise, iar Guvernul a adoptat măsuri epidemice din ce în ce mai drastice. "Însă, într-un mod esenţial, ţara se dovedeşte a fi extrem de rezistentă: în raport cu numărul cunoscut de infecţii, rata deceselor a fost până acum minusculă", notează cotidianul Financial Times.
În Germania erau duminică dimineaţă 22.364 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, mai multe decât orice altă naţiune în afară de China, Italia, Iran şi Spania. Până în acest moment, Germania a înregistrat doar 82 de decese. În schimb, Franţa, un stat vecin, raportează până în acelaşi moment 14.459 de infecţii şi 562 de decese. Spania are 25,496 de cazuri şi 1381 decese. Statele Unite, Marea Britanie, Italia şi chiar Coreea de Sud aveau rate ale deceselor semnificativ mai mari decât ale Germaniei.
"Aparenta anomalie a generat dezbateri în Germania şi în alte ţări, deşi experţii avertizează să nu fie trase concluzii generale. Ei argumentează că rata scăzută a deceselor reflectă cel mai probabil faptul că epidemia încă este într-o etapă relativ preliminară şi că persoanele afectate sunt mai tinere decât în alte ţări. Pacienţii tineri fără alte boli care au Covid-19 au şanse mai mari de supravieţuire decât cei vârstnici", explică FT.
Un alt factor ar putea fi numărul mare de teste medicale efectuate de Germania pentru depistarea coronavirusului. Potrivit lui Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch, laboratoarele germane efectuează aproximativ 160.000 de analize de coronavirus pe săptămână, mult mai multe decât au efectuat în total unele ţări europene de la izbucnirea crizei. "Este vorba de capacităţi. Capacităţile Germaniei sunt foarte, foarte semnificative. Putem efectua peste 160.000 de teste pe săptămână, iar capacitatea poate fi suplimentată", a explicat profesorul Lothar Wieler.
Cel puţin pe termen scurt, testarea masivă contribuie la menţinerea unei rate scăzute a mortalităţii, deoarece le permite autorităţilor să depisteze cazuri de Covid-19 chiar şi la pacienţi care au puţine simptome, sunt asimptomatici şi au şanse mai mari de supravieţuire.
"În cele mai multe cazuri, boala are forme uşoare, cu puţine simptome, presupunem că depistarea cazurilor uşoare depinde de la ţară la ţară. În termeni statistici, acest lucru generează diferenţe privind ratele mortalităţii", explică Hans-Georg Kräusslich, profesor de Medicină şi şeful Secţiei de Virologie a Spitalului Universitar din Heidelberg.
Cu toate acestea, profesorul avertizează că situaţia din Germania s-ar putea schimba în următoarele săptămâni ori luni: "În Germania, încă suntem într-o etapă relativ preliminară a epidemiei. Cei mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit în ultimele două săptămâni, astfel că vom vedea cazuri mai severe în viitor şi o modificare a ratei mortalităţii".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro