ARGUMENTE ANTI-OMG
Exista oameni de stiinta care cred ca alimentele modificate genetic pot avea efecte negative, in timp, atat asupra organismului uman, cat si asupra mediului. Deocamdata, impactul este greu de evaluat, avand in vedere ca OMG au aparut de mai putin de un deceniu.
ALERGII: Noile substante continute de OMG pot cauza reactii alergice la oameni.
REZISTENTA: Organismul uman poate deveni rezistent la anumite antibiotice.
EFECT ASUPRA GENELOR: Noile gene ar putea modifica formula genelor naturale, lucru care poate conduce la efecte secundare neasteptate.
Asupra mediului:
DAUNATORI: Faptul ca recoltele devin rezistente la anumiti daunatori va determina, spun oamenii de stiinta, adaptarea acestora la noul mediu.
CONTAMINARE: Plantele MG pot fi scapate de sub control, "contaminand" semintele conventionale (ex: contaminarea varietatilor indigene de porumb in Mexic in 2002 sau a culturilor de soia din Franta in 2000).
EFECTE SECUNDARE: O data cu insectele daunatoare ar putea fi distruse si specii de insecte inofensive; in acelasi timp, modificarea genetica a speciilor de plante poate duce la reducerea biodiversitatii.
Sursa: IFOAM (Federatia Internationala pentru Dezvoltarea Agriculturii Ecologice)
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro