Carne expirată de 1 an, găsită în restaurantele de fiţe din Timişoara. De ce ţin inspectorii OPC secret numele localurilor amendate

Postat la 11 martie 2019 201 afişări

Carne expirata si de un an de zile indesata in congelatoare sau fleici tinuta in galeti de vopsea lavabila. Asta au gasit inspectorii OPC in cadrul controalelor efectuate in Timisoara in ultimele doua saptamani

Carne expirată de 1 an, găsită în restaurantele de fiţe din Timişoara. De ce ţin inspectorii OPC secret numele localurilor amendate
Cei de la Protectia Consumatorului anunta ca au inchis 7 restaurante, majoritatea din zona Unirii. Neregulile gasite aici au fost numeroase.
 
„In locatii care se afla chiar in punctul zero au fost descoperite nereguli grave. Produse alimentare, materie prima, si aici discutam de carne, produse din carne, oua sau alte asemenea, care erau expirate, unele din ele de peste un an de zile, in anumite situatii. Discutam despre produse neconforme, spre exemplu, gasite intr-o singura bucatarie, de peste 100 de kilograme de produse neconforme, materie prima, sau situatii de depozitare incorecta, adica discutam de peste crud care statea de aproximativ 3 ore la o temperatura de peste 25 de grade, sau in marea majoritate a cazurilor ouale erau introduse in blocul alimentar fara a fi dezinfecate, iarasi un factor total nepermis… Chiar o locatie, la cativa metri de unde ne aflam (zona Unirii), am gasit produsele alimentare depozitate in galeti de lavabila e absolut inacceptabil„, a declarat Sorin Susanu, noul comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis.
 
Nu au fost insa singurele nereguli gasite.
 
„S-a aplicat legea prevenirii. Erau informatii lipsa din meniu, majoritatea nu aveau alergenii trecuti sau faptul ca provin din produs congelat.
Acestea intra in legislatia prevenirii si aici s-au aplicat avertisment… Au fost numeroase produse care nu aveau elemente de identificare. Discutam despre produse care au fost preparate, probabil si servite si ulterior congelate pentu a fi servite din nou unor clienti. Cat si aspecte care tin de siguranta efectiva a lucratorilor din spatiul alimentar pentru canu intr-un singur caz tencuiala cadea, nu exista gresia sau faianta, fire efectiv inclusiv de 380 atarnate deasupra angajatilor sau se fuma in blocul alimentar in locul de lucru si chiar erau deranjati ca de ce sa nu faca asta” spune Sorin Susanu, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis.
 
Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
gasire,
carne,
expirare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.