Cea mai scumpă grădină zoologică din lume. Pentru ce plătesc turiştii peste 1.000 de dolari pentru o vizită

Postat la 18 februarie 2020 3704 afişări

Cea mai scumpă grădină zoologică din lume. Pentru ce plătesc turiştii peste 1.000 de dolari pentru o vizită

În general, pentru o vizită la grădina zoologică, turiştii nu sunt dispuşi să plătească sume foarte mari – în medie vor scoate din buzunar, cel mai probabil, între 25 şi 35 de dolari, sau, în cazul grădinii zoologice din San Diego, cea mai scumpă - şi considerată şi cea mai bună din SUA – o sumă ceva mai mare - 58 de dolari. Dar nici în acest caz nu vorbim de o avere. În ciuda acestui lucru, grădina zoologică din Canberra, Australia, reuşeşte să îi convingă pe vizitatori să plătească o sumă de patru cifre pentru a o vizita. Ce o face atât de specială?

Pentru început, costul de intrare – de până la 1.500 de dolari, vine cu posibilitatea de a rămâne peste noapte într-unul dintre bungalow-urile Jamala Wildlife Lodge situate în cadrul grădinii zoologice. Chiar şi aşa, turiştii care îşi permit să cheltuiască aproape 1.500 de dolari pentru o noapte de cazare într-un loc se aşteaptă de obicei să aibă o certitudine a rezervării. Mulţi oaspeţi de la Jamala sunt mari fani ai felinelor, în timp ce alţii sunt dispuşi să scoată peste 1.000 de dolari din buzunar pentru una dintre cele şase Giraffe Treehouse, pentru a avea şansa de a hrăni girafele chiar de pe veranda casei, scrie CNBC.

Proiectarea unei experienţe de safari african în mijlocul unei grădini zoologice din capitala Australiei nu figura în planurile iniţiale ale lui Richard şi Maureen Tindale, proprietarii grădinii zoologice private din Canberra. În 1998, când perechea a preluat ceea ce la vremea respectivă era un simplu acvariu, dorinţa lor a fost în primul rând de a avea cele mai bune condiţii în ceea ce priveşte creşterea animalelor şi bunăstarea animalelor.

De-a lungul anilor, au lucrat cu alte grădini zoologice australiene pentru a stabili programe de reproducere, pentru a sprijini grupuri de conservare precum Free the Bears şi Cheetah Conservation Fund şi pentru a prelua şi proteja animale precum urşii din Malaezia, care erau vânaţi pentru a fi preparaţi ca delicatese.

În 2014, perechea a transformat pasiunea comună pentru Africa într-o sursă de venit care să sprijine eforturile de conservare a diverselor specii. S-au mutat aşadar din casa în care locuiau, pe care au transformat-o într-un spaţiu de cazare - Ushaka Lodge, care acum găzduieşte şapte dintre cele 18 opţiuni luxoase de cazare la Jamala Wildlife Lodge. Astăzi, Jamala are un grad de ocupare de 85% până la 90% şi primeşte recenzii de top, mulţi oaspeţi revenind nu o dată şi nu doar pentru o noapte.

„Recordul a fost atins de o femeie care a stat cinci nopţi", spune Amanda Mead, managerul de la Jamala. Mulţi vizitatori vin la Jamala pentru o aniversare. Aşa a fost şi cazul Amandei Mead, care în urmă cu patru ani a venit alături de soţul ei pentru o noapte, pentru a sărbători aniversarea lor. Patru săptămâni mai târziu, a renunţat la locul de muncă unde lucra de 16 ani şi s-a angajat ca manager la Jamala. „Oamenii care au fost în Africa ne spun adesea că această experienţă este la fel ca şi acolo”, spune ea. „Acesta este cel mai bun compliment.”

Preţul unei nopţi la Jamala include cazarea pentru două persoane, mâncare, băuturi şi excursii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gradina zoologica,
noapte,
animale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.