Ciolacu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este o ordonanţă a austerităţii

Autor: Iulia Kelt Postat la 04 septembrie 2024 34 afişări

Marcel Ciolacu a declarat că noua ordonanţă privind măsurile fiscal-bugetare nu este un act de austeritate, ci una care introduce facilităţi fiscale şi bonificaţii pentru contribuabili.

Ciolacu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este o ordonanţă a austerităţii

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Marcel Ciolacu a atins subiectul ordonanţei privind măsurile fiscal-bugetare, despre care a menţionat că nu reprezintă un act de austeritate, ci, dimpotrivă, ar introduce o serie de facilităţi şi bonificaţii menite să sprijine contribuabilii.

„Nu este o ordonanţă a austerităţii!", a declarat Ciolacu, adăugând că ordonanţa include măsuri de anulare a restanţelor la buget atât pentru firme, cât şi pentru persoane fizice, însă doar în condiţiile respectării unor criterii stricte privind plată a datoriilor.

Premierul a mai anunţat, de asemenea, introducerea în premieră a unor bonificaţii pentru contribuabilii care şi-au achitat la timp taxele şi impozitele. „Venim şi cu bonificaţii pentru contribuabilii corecţi, cu taxele la zi", a afirmat Ciolacu.

Potrivit premierului, Guvernul s-a consultat cu mediul de afaceri în crearea acestei ordonanţe şi a adăugat că dialogul cu reprezentanţii acestui sector va continua.

„O altă prioritate a ordonanţei este să susţinem investiţiile autorităţilor locale. Le permitem să redistribuie credite bugetare pentru a-şi asigura finanţările necesare. Le majorăm plafonul de contractare a împrumuturilor de la 1 miliard la 2 miliarde lei. Iar la proiectele de transport feroviar şi metrou, le permitem să încheie contracte adiţionale ce includ finanţare prin euroobligaţiuni verzi”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
ordonanţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.