Ciucă, despre luptele din Kursk: Cine începe război să nu se mire dacă războiul ajunge la el acasă

Autor: Laura Buciu Postat la 11 august 2024 26 afişări

Ciucă, despre luptele din Kursk: Cine începe război să nu se mire dacă războiul ajunge la el acasă

Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepţia publicului asupra evoluţiei unui conflict armat, spune preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Ciucă spune că nu ştim, în prezent, care sunt obiectivele strategice vizate de iniţiatorii unei asemenea acţiuni tactice neaşteptate şi nu se hazardează în a face speculaţii pe această temă.

„Dar indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obţină prin această ofensivă, ultimele zile ne-au arătat trei lucruri importante. În primul rând că armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar preşedintele are probleme de conducere a ţării. Forţele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei şi încrederii populaţiei în actuala conducere”, potrivit lui Ciucă.

Un alt lucru important, în opinia lui Ciucă este că structurile de planificare militară ucrainene şi serviciile secrete au reuşit o performanţă deosebită în aceste timpuri: să proiecteze şi să pună în practică o asemenea acţiune ofensivă, fără ca vreo informaţie sau intenţie să fie devoalate.

Al treilea element important este acela că echipamentele militare occidentale „chiar fac o mare diferenţă în teren şi permit ucrainenilor să aplice soluţii la care nimeni nu s-ar fi putut aştepta vreodată”.

„În ansamblu, mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar: cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă. Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înţeleg este demonstraţia de forţă”, a mai spus Nicolae Ciucă.

În regiunea Kursk din Rusia a fost declarată, miercuri, stare de urgenţă după un atac atac transfrontalier al trupelor ucrainene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
kursk,
război

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.