CSR 2022. Caravana de Sănătate - MedLife
Motivaţie:
România este la intersecţia dintre cea mai mare rată a mortalităţii din cauze tratabile şi o criză sanitară exarcerbată de pandemie. Peste 500 de localităţi din mediul rural nu au medici de familie, iar 4,7% dintre români raportează nevoi medicale nesatisfăcute. Românii nu ajung la medic, fie pentru că distanţa faţă de un centru medical este prea mare, fie pentru că trebuie să acopere costuri pe care nu şi le permit sau pentru că perioada până la interacţiunea cu personalul medical este mult prea lungă. Aşa a apărut Caravana de Sănătate, prin intermediul căreia unitatea medicală mobilă, un vehicul dotat cu echipamente medicale performante şi însoţit de personal medical specializat, merge în localităţi izolate, oferind screening general gratuit care include o consultaţie, un set de analize, EKG şi ecografie abdominală. Toate costurile de operare ale acestui proiect sunt suportate integral de MedLife. „Caravana de Sănătate este un proiect pe termen lung, care ne va ajuta să analizăm, la nivel naţional, starea de sănătate a pacienţilor din diferite zone geografice, să facem o radiografie a bolilor de care suferă românii din zonele rurale şi să găsim soluţii eficiente de îmbunătăţire a sănătăţii populaţiei.
Ca lider al serviciilor medicale private din România cu cea mai extinsă reţea medicală la nivel naţional, avem obligaţia morală de a pune umărul la facilitarea accesului la servicii medicale de calitate pentru comunităţile rurale”, spun reprezentanţii MedLife. Potrivit lor, misiunea companiei are la bază dorinţa de a schimba ceva în bine în sistemul medical, dar şi în societate. „De aceea, proiectele pe care le dezvoltăm au la bază angajamentul de a face România bine. Binele este o responsabilitate atât a cetăţenilor, cât şi a companiilor, pentru că doar împreună putem să facem paşi importanţi pentru o Românie mai bună.”
Descrierea proiectului:
Caravana de Sănătate este un proiect care se desfăşoară în mai multe etape: în prima etapă are loc maparea localităţilor unde va ajunge unitatea medicală mobilă, apoi sunt contactate autorităţile locale pentru validarea nevoilor din comunitate şi stabilirea detaliilor organizatorice. Ulterior sunt acordate serviciile medicale propriu-zise, iar într-o ultimă etapă se realizează un follow-up al acţiunii. Unitatea medicală mobilă este amenajată într-un container expandabil, instalat pe un şasiu tractabil şi dotată cu două căi de acces, izolaţie termică, sistem de climatizare şi ventilaţie, un generator, rezervoare pentru apă potabilă şi sistem electric pentru încălzirea apei. Valoarea financiară iniţială a acestui proiect a fost de peste 500.000 de euro, sumă care reflectă doar investiţia în infrastructura necesară pentru demararea proiectului. Altfel, bugetul integral alocat este mai mare.
Rezultate:
În Caravana de Sănătate, unitatea medicală mobilă a parcurs peste 5.000 de kilometri, a investigat, consultat şi testat gratuit peste 3.000 de persoane, oferind asistenţă medicală şi pentru refugiaţii din Ucraina. Până acum, unitatea medicală mobilă a ajuns în patru judeţe din ţară, urmând ca în această toamnă să mai ajungă în alte trei din sudul ţării.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro