CSR 2023. Cisco Networking Academy (NetAcad)

Postat la 23 noiembrie 2023 49 afişări

Motivaţie:

În 1997, Cisco înfiinţa la nivel mondial programul NetAcad, ca răspuns la transformările care aveau loc pe piaţă şi la nevoia tot mai mare de specialişti şi educaţie în zona de reţelistică. În decembrie 1998, Cisco punea bazele NetAcad şi în România. Potrivit reprezentanţilor companiei, obiectivul principal al programului este de a reduce decalajul care există, în prezent, între locurile de muncă din domeniul IT&C şi candidaţii calificaţi pentru a le ocupa, oferind studenţilor cursuri de formare a competenţelor IT. Programul Cisco Networking Academy se adresează tuturor celor care doresc să urmeze o carieră în IT, care vor să înţeleagă ce presupune reţelistica şi care vor să aprofundeze noţiuni IT de uz general.

 „Cisco a înfiinţat NetAcad şi în România din dorinţa de a-i familiariza pe studenţi cu unul dintre cele mai interesante domenii IT: lumea reţelelor”, descriu reprezentanţii companiei motivaţia alegerii acestei comunităţi.

Descrierea proiectului:

În decembrie 1998, a fost înfiinţată prima academie regională RoEduNet Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, unde în aprilie 1999 primii 20 de instructori au început pregătirea. Prima academie locală şi-a început activitatea la Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti, pe 4 mai 1999. În 1999, în cadrul academiilor era predat un singur curs Cisco. În prezent, programul oferă peste 20 de cursuri. În România, au introdus în premieră în oferta NetAcad cursul „Introducere în securitatea cibernetică”, disponibil în limba română. Proiectul se află încă în desfăşurare, iar anul acesta împlineşte 25 de ani de activitate în România. Persoanele implicate în proiecte sunt Nicolai Sandu, Consultant IT şi Cătălina Niculiţă, systems engineering manager, Cisco România.

Rezultate:

În cei 25 de ani de activitate, NetAcad a pregătit peste 163.000 de cursanţi, studenţi, elevi, instructori, iar în prezent există aproape 100 de academii în România. De asemenea, programul a jucat un rol important în încurajarea tinerelor să aleagă o carieră în domeniul IT. 30% dintre cursanţii şi instructorii NetAcad din România sunt femei, procent care ne situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte egalitatea de gen. 95% dintre participanţi cred că programele NetAcad i-au ajutat în obţinerea unui loc de muncă sau a unei oportunităţi de educaţie. Recent, compania a lansat Skills for All, un program gratuit de educaţie ce oferă instrumente interactive şi resurse de carieră concepute de experţi din industrie şi un cadru flexibil de învăţare, deoarece permite adaptarea cursurilor la propriul ritm de lucru al cursantului. „Astfel de iniţiative ne vor ajuta ca, în următorii 10 ani, să oferim prin intermediul NetAcad cursuri de formare şi dezvoltare profesională pentru 25 de milioane de persoane, la nivel global”, spun reprezentanţii Cisco România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.