Cum distrug giganţii lumii în timpul pandemiei de COVID-19 milioane de locuri de muncă din ţările sărace care le asigurau până acum toată producţia
Muncitorii fabricilor de textile din ţările cu salarii mici ar putea fi grav afectaţi de criza COVID-19: în Bangladesh, nu mai puţin de şase miliarde de euro din export şi câteva milioane de locuri de muncă în industria textilă ar putea fi pierdute din cauza anulărilor masive de comenzi venite din partea marilor lanţuri de retail vestimentar.
Încă de la sfârşitul lunii martie, Primark a anulat zeci de comenzi şi a sfătuit furnizorii din Asia de Sud-Est să înceteze producţia. H&M, Mango şi Zara se numără, de asemenea, printre retailerii care şi-au suspendat comenzile, în ciuda faptului că unele linii erau deja în producţie. C&A a indicat chiar că nu mai intenţionează să plătească pentru comenzile care au fost deja produse, scriu cei de la RetailGazette.
În urma criticilor din partea Human Rights Watch şi a altor organizaţii, Primark şi H&M au răspuns că se vor asigura de faptul că muncitorii afectaţi de anulări vor fi în continuare plătiţi. H&M, principalul destinatar al articolelor de îmbrăcăminte fabricate în Bangladesh, a declarat pentru RetailGazette că este în discuţii cu furnizorii pentru a găsi o soluţie. Gigantul de modă suedez spune că este conştient de situaţia extrem de vulnerabilă a furnizorilor şi angajaţilor.
Cu toate acestea, peste două milioane de muncitori din Bangladesh au fost deja afectaţi de închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19. Potrivit reprezentanţilor de la sinducatele locale, majoritatea angajaţilor au fost concediaţi temporar sau au primit concediu plătit.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro