Daniel Manaţe este noul preşedinte ANEVAR
Din 2016, Daniel Manaţe deţine mandatul de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, pentru o perioadă de doi ani. El l-a înlocuit astfel pe Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR în perioada 2014-2015.
Statutul Asociaţiei prevede mandate de câte doi ani pentru preşedinte şi pentru ceilalţi membri ai Consiliului director. De asemenea, fiecare preşedinte este ales cu doi ani înainte de a prelua funcţia, perioadă în care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte ANEVAR, ajungând astfel să cunoască foarte bine organizaţia şi să asigure continuitatea strategiei şi a relaţiilor de parteneriat ale asociaţiei.
”Obiectivele pe care mi le-am propus pentru mandatul meu de doi ani la conducerea ANEVAR sunt legate în primul rând de creşterea calităţii şi uniformităţii rapoartelor de evaluare elaborate de membrii noştri”, spune noul preşedinte ANEVAR. ”Îmi doresc, de asemenea, să continuăm demersurile începute de colegii noştri anul trecut, de construire şi consolidare a bazelor de date cu rapoartele de evaluare pentru garantarea împrumutului şi pentru impozitare. Acestea vor duce şi la îndeplinirea primului obiectiv, de creştere a calităţii, dar şi la o transparenţă mai mare, utilă tuturor actorilor din piaţă, de la utilizatori, investitori şi contribuabili, la autorităţi.”
Daniel Manaţe este membru al Consiliului director al ANEVAR începând cu anul 2004, având, de-a lungul timpului, funcţiile de vicepreşedinte, respectiv preşedinte al Comisiei de cercetare şi standarde şi al Comisiei de imagine. De asemenea, în perioada 1993-2001, a ocupat funcţia de preşedinte al centrului teritorial ANEVAR Arad.
Economist şi inginer constructor prin formare, Daniel Manaţe a devenit evaluator de întreprinderi încă din 1992, odată cu dezvoltarea acestei profesii în România. De-a lungul carierei sale de peste 24 de ani în evaluare, Daniel Manaţe a obţinut şi specializările Evaluarea bunurilor mobile, Evaluarea acţiunilor şi a altor instrumente financiare şi Verificarea rapoartelor de evaluare, fiind membru acreditat în evaluarea afacerilor (MAA). Preşedintele în exerciţiu al ANEVAR este, de asemenea, membru al Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) şi deţine calificarea Recognised European Valuer (REV), oferită de Grupul European de Asociaţiilor de Evaluatori (TEGoVA).
Doctor în economie şi autor al mai multor cărţi şi publicaţii în domeniul evaluării, Daniel Manaţe este în prezent conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Arad şi lector ANEVAR.
Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România a fost înfiinţată în anul 2011, în baza Ordonanţei Guvernului României nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2013, cu modificările şi completările ulterioare, ca organizaţie profesională de utilitate publică, fără scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizaţi care dobândesc această calitate, în condiţiile prevăzute de lege.
Înfiinţarea sa în baza OG nr. 24/2011 aprobată prin Legea nr. 99/2013 vine după 20 de ani în care profesia de evaluator s-a dezvoltat şi s-a maturizat odată cu consolidarea mediului economic românesc prin activitatea Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România – de la care a şi preluat acronimul ANEVAR.
Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are drept scop organizarea, coordonarea şi autorizarea exercitării profesiei de evaluator autorizat în România, reprezentarea şi protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi, asigurarea exercitării independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale şi a unui înalt nivel de calificare profesională, precum şi promovarea standardelor, metodelor şi tehnicilor de evaluare în activitatea evaluatorilor autorizaţi.
ANEVAR reprezintă aproximativ 4000 de membri titulari persoane fizice şi 400 de companii care deţin calitatea de membri corporativi.
Asociaţia este membru al Consiliului pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociaţiilor de Evaluatori (TEGoVA), al Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori (WAVO), membru observator al European Mortgage Federation (EMF) şi a stabilit relaţii de cooperare şi cu alte organizaţii profesionale de profil din SUA şi Europa.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro