Europa a cheltuit enorm pentru salvarea băncilor şi prea puţin pe crearea de locuri de muncă. Rezultatul este o generaţie de tineri pierdută care ameninţă stabilitatea UE
Europa a cheltuit sute de miliarde de euro pentru salvarea băncilor, dar a făcut prea puţin pentru a atenua impactul devastator pe care criza îl are asupra societăţii: o „generaţie pierdută“ de tineri care nu-şi găsesc un loc de muncă decent şi care-şi pierd încrederea, punând în pericol întreaga Uniune Europeană.
Europa a cheltuit sute de miliarde de euro pentru salvarea băncilor, dar a făcut prea puţin pentru a atenua impactul devastator pe care criza îl are asupra societăţii: o „generaţie pierdută“ de tineri care nu-şi găsesc un loc de muncă decent şi care-şi pierd încrederea, punând în pericol întreaga Uniune Europeană. Acesta este avertismentul dat de preşedintele Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz. Aceşti tineri sunt forţa principală care alimentează protestele antiausteritate din multe dintre ţările europene.„Am salvat băncile, dar riscăm să pierdem o generaţie. Unul dintre cele mai mari pericole la adresa Uniunii Europene sunt oamenii care-şi pierd cu totul încrederea în capacitatea UE de a le rezolva problemele. Iar dacă generaţia tânără îşi pierde încrederea, atunci UE este într-un mare pericol“, a afirmat Schulz. Aproape 60% din tinerii din Grecia cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani nu au loc de muncă. În Spania, unde o parte din absolvenţii de facultate care acum au între 30 şi 40 de ani nu au avut niciodată un loc de muncă, procentul depăşeşte 50%, scrie agenţia Thomson Reuters. Cu situaţii asemănătoare se confruntă tinerii din Italia şi Portugalia, alte state afectate sever de criză şi austeritate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro