GEPLAST în continuă creştere, în ciuda provocărilor globale din ultimii ani

Postat la 23 octombrie 2024 15 afişări

GEPLAST în continuă creştere, în ciuda provocărilor globale din ultimii ani

Compania Geplast şi-a sporit cifra de afaceri în ultimii ani (intervalul 2019 – 2023) cu până la 63.25%, atingând pragul de 116 mil. Ron, în 2023, stabilind şi un record de vânzări într-o perioadă profund marcată de instabilitate. Lider naţional în distribuţia de semifabricate plastice şi compozite, destinate sectorului industrial şi construcţiilor, Geplast a dovedit o capacitate sporită de adaptare la un mediu tot mai imprevizibil şi îşi menţine mai departe poziţia de top în piaţa de profil.

Compania a înregistrat evoluţii pozitive pe toate segmentele de business, “motorul de creştere din ultimii patru ani este dat de soluţiile şi sistemele destinate faţadelor ventilate şi placărilor interioare şi exterioare, care depind într-o măsură considerabilă de trendul sectorului de construcţii.” Dacă între 2019 şi 2022 valoarea totală a lucrărilor de construcţii a crescut, în medie, cu 14% pe an, prognoza pentru 2023-2024 este de o creştere limitată la 2-3% pe an. Cu toate acestea, Geplast continuă să îşi consolideze poziţia în piaţa de interes, fiind singurul furnizor naţional cu un portofoliu atât de cuprinzător de materiale, finisaje şi sisteme pentru placări.

Investiţii

Ultimii ani au marcat şi continuarea investiţiilor Geplast în capacitatea de stocare şi prelucrare, dar şi în utilaje noi care sporesc eficienţa şi calitatea serviciilor. În 2022, compania şi-a extins reţeaua naţională cu un nou centru logistic situat în Pantelimon, Ilfov, în urma unei investiţii semnificative de 2 mil. Eur. Cel de-al treilea centru logistic regional al companiei adăposteşte, pe o suprafaţă de aprox. 2500 m.p., şi una dintre cele 12 sucursale zonale ale Geplast, care deserveşte judeţele limitrofe.

Investiţia în software specializat reprezintă un alt pilon important în evoluţia companiei: „Deşi urmărim să eficientizăm procesele interne şi să automatizam multe dintre acţiunile recurente specifice activităţii zilnice, punem mai departe accent pe componenta umană a interacţiunii. Continuăm să investim constant în îmbunătăţirea experienţei clienţilor, atât prin optimizarea fluxurilor comerciale, cât şi prin extinderea gamei de servicii şi creşterea şi consolidarea echipelor zonale de consultanţi.”, mai spune directorul naţional de vânzări.

Noi servicii aduc plus valoare materialelor din portofoliu

Pe lângă grupele de mărfuri consacrate, accentul se pune acum mai mult ca oricând pe serviciile de prelucrare a semifabricatelor ce pot fi livrate astfel gata de instalat. „Avansăm şi în zona de servicii care vin în completarea varietăţii de materiale din portofoliu, investind în utilaje noi, performante, dar şi în tehnică care să asigure o calitate superioară produselor Geplast.” mai adaugă Laurenţiu Guriencu. Ultima noutate din portofoliul companiei este dată de serviciile de proiectare şi prelucrare CNC disponibile pentru toate sucursalele zonale Geplast.

Aniversarea a 30 de ani marcată prin workshop-uri tehnice ce au inspirat peste 300 de invitaţi

Trei zile de workshop-uri organizate de Geplast alături de câţiva dintre producătorii consacraţi de semifabricate compozite din Europa, au marcat anivesarea celor 30 de ani de activitate Geplast. Vizitatorilor li s-a oferit o perspectivă directă asupra soluţiilor moderne de placare interioară şi exterioară, cât şi asupra proceselor specifice de prelucrare şi instalare pentru câteva dintre produsele de top din portofoliul Geplast. Laurenţiu Guriencu a subliniat: „Suntem încântaţi că un număr atât de mare de oaspeţi au fost aici pentru a privi în urmă cu noi la cei 30 de ani de succes! Vizitatorii au fost impresionaţi de noul showroom dedicat soluţiilor arhitecturale şi de opţiunile moderne şi versatile din portofoliu - asta ne face mândri.”

Mai multe despre companie gasiti la acest link →

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GEPLAST,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.