KPMG a asistat Token Payment Services în obţinerea autorizaţiei BNR ca instituţie de plată

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 octombrie 2024 14 afişări

KPMG a asistat Token Payment Services în obţinerea autorizaţiei BNR ca instituţie de plată

O echipă integrată de avocaţi şi consultanţi din cadrul societatii de avocatura KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii şi KPMG Advisory, a acţionat în calitate de consultant în autorizarea Token Payment Services ca instituţie de plată în faţa BNR, in prima astfel de autorizare pe noile reguli a unei instituţii de plată din Romania pentru acceptarea de operaţiuni de plată atât online cât şi fizic.

BNR a emis autorizaţia pentru funcţionarea instituţiei de plată Token Payment Services în data de 7 octombrie.

Cu o experienţă dovedită în Turcia, piaţă în care grupul gestionează peste 900.000 de terminale active şi procesează zilnic aproximativ şase milioane de tranzacţii, Token se va adresa în România comercianţilor din toate industriile şi dimensiunile, atât din e-commerce, cât şi pentru plăţi la POS şi case de marcat integrate.

Avocaţii KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii şi consultanţii KPMG Advisory au acordat asistenta pe parcursul procesului de autorizare ca instituţie de plată a Token Payment Services, inclusiv asistenţă privind documentaţia necesară şi a planului de afaceri, oferind de asemenea si consultanţă continuă privind acest proces în rundele de depunere a documentaţiei în faţa BNR.

Proiectul multi-jurisdicţional a inclus asistenţă specializată în tări precum Turcia, Tările de Jos, SUA, Franţa, Azerbaidjan şi a fost coordonat din România de casa de avocatură KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii, condusă de Laura Toncescu şi a inclus avocaţii Sebastian Olteanu -  Partener, Günay Duagi - Counsel, Raul Dimitriu – Managing Associate şi Dariana Vişoiu - Associate. Echipa KPMG Advisory a fost formată din Călina Iacob – Associate Partner, Silvia Chiriac şi Alexandra Arghiroiu – Senior Manageri.

Token Payment Services face parte din Koç Group, unul dintre cele mai mari grupuri private din lume şi cel mai mare grup industrial si de servicii din Turcia in ceea ce priveste veniturile, exporturile, numarul de angajati si capitalizarea bursiera de la Bursa de Valori de la Istanbul.

Autorizarea Token Payment Services reprezintă o premieră, fiind prima instituţie financiară a Koç Group autorizată în România. Koç Group are deja o prezentă puternică în România prin entităţi care sunt printre liderii de piaţă din industria auto, aparatura electrocasnica şi transport.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
kpmg,
institutie,
bnr,
autorizatie,
obtinere,
autorizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.