Nemuritor în concerte: cum te poţi duce la un concert al unui artist care nu mai este printre noi
Dacă un artist nu se mai află printre noi, acesta nu este un motiv bun să nu te mai duci la concertele sale, consideră diverse companii care propun nemurirea sub formă holografică a vedetelor din lumea muzicii.
S-au făcut deja teste în acest sens, scrie New York Times, printre subiecţi numărându-se rapperul Tupac Shakur, care a apărut sub formă holografică la festivalul Coachella în 2012, Michael Jackson la Billboard Music Awards în 2014 ori starul pop mexican Juan Gabriel, decedat în 2016. Printre firmele care s-au specializat în producţia de holograme de cântăreţi se numără Pulse Evolution, Base Hologram Productions sau Evellusion, unii dintre artiştii recreaţi digital, ca Dio sau Roy Orbison şi Buddy Holly, efectuând deja turnee. Bineînţeles, dat fiind nivelul tehnologiei din ziua de azi, versiunile holografice nu pot păcăli publicul făcându-l să creadă că are în faţa ochilor un om în carne şi oase, dar spectacolul este suficient de impresionant încât unii fani să-l prefere celor oferite de trupele sau cântăreţii care interpretează preluări din repertoriul vedetei lor mult iubite.
Recrearea holografică a artiştilor s-ar putea dovedi o idee foarte bună şi în cazul celor care mai sunt în viaţă, dar, din cauza vârstei, nu mai pot merge în turneu, rezultând astfel o afacere profitabilă, dat fiind că în SUA, cel puţin, cam jumătate dintre primii 20 de artişti ca încasări în 2019 aveau 60 de ani sau mai mult. Aceştia ar putea rămâne în activitate şi după moarte, pentru a le asigura celor dragi o sursă de venit mai consistentă decât vânzările de CD-uri sau de muzică descărcabilă online.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro